Hava Durumu

Uludağ Premium Ultra Trail

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2021 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2021 08:05

Uludağ İçecek, yıllardır Bursaspor'a ve Bursa sporuna katkı koyan bir kuruluşumuz. Günümüzde de Frutti markası ile Bursaspor basketbol takımının ana sponsoru olan Uludağ İçecek spora katkılarını değişik boyutları ile sürdürmekte.

Şimdi de Uludağ'da Ultra Trail, bir başka deyişle patika koşusu organizasyonunu gerçekleştirdi. Trail koşusu, dağ ve tepe koşularına benzer bir etkinlik. Yani dik yokuşların olduğu yerlerde , "herhangi bir asfaltsız yüzeyde veya kısa süreli asfalt yüzeyde" yapılan yürüyüş ile birleştiren bir spor aktivitesi.

Patika koşusu normalde sıcak iklimlerde veya iyi patikalarda veya takip edilmesi nispeten kolay olan parkurlarda gerçekleşir ve tepe koşusunda normal olan önemli miktarda yükseliş veya navigasyon becerileri gerekmez. Yol koşusu ve parkur koşusunun aksine, genellikle yürüyüş parkurlarında yapılır. Genellikle çok daha büyük iniş ve çıkışların olabileceği dağlık arazilerde.

Türkiye'nin uzun soluklu maratonu 'Uludağ Premium Ultra Trail', 2-3-4 Temmuz tarihlerinde, yerli ve yabancı binin üzerindeki sporcunun katılımıyla Uludağ'da gerçekleşti.

Cumartesi günü yapılan "Uludağ Premium Ultra Trail" patika koşusu, Uludağ ve çevresinin muhteşem doğası ve yerel dokusu ile teknik yapısını birleştirerek tüm koşuculara unutamayacakları bir yarış sunmayı amaçlıyordu, öyle de oldu.

Yarışlar 4 ayrı etapta yapıldı. 66K yaklaşık uzunluğu 66 km ve 3600 m yükseklik kazanımı olan Uludağ Premium Advanced Trail, %60 patika, %30 single track ve %10 asfalt yoldan oluşuyordu.

30K yarışı yaklaşık uzunluğu 30 km ve 1510 m yükseklik kazanımında gerçekleştirildi ve oteller bölgesinden start aldı ve finish yaptı.

16K da yaklaşık uzunluğu 16 km ve 500 m yükseklik kazanımı vardı. Mesafe olarak kısa ancak yarış genelinin 2000 metrenin üzerinde geçmesinden dolayı hissedilen zorluk seviyesi yüksekti.

6K etabı ise yaklaşık uzunluğu 6 km ve 210 m yükseklik kazanımı vardı. Mesafe olarak kısa ancak yarış genelinin 2000 metrenin üzerinde geçmesinden dolayı zorluydu.

Sporcular bu güzel etkinlikte Zeyniler, Cumalıkızık, Kürekli Şelalesi, Saitabat Şelalesi, Buzul Göletler, Uludağ Zirve, Softaboğan Şelalesi, Bakacak, Kurbağakaya ve Sarıalan gibi Bursa'nın önemli ve değerli lokasyonlarından geçtiler, hem zorlu, hem de keyifli bir yarış tecrübe edindiler.

Koşu rotası boyunca Uludağ'ın eşsiz güzelliklerine tanık olan sporcular, Uludağ Premium Ultra Trail'da müzik ziyafeti de yaşadılar.

Ayrıca, 16 ve 30 kilometre parkurlarını koşan sporcular, her iki parkurun da kesiştiği sarı alanda dinlenerek, Uludağ İçecek tarafından ikram edilen küçük atıştırmalık ve içeceklerle kan şekerlerini dengeleyip yarışa devam ettiler.

Müzikle enerjisi yükselen sporcular, cumartesi akşamı da Uludağ Premium'un sponsoru olduğu Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Golden Trombone Konseri ile unutulmaz bir koşu deneyimi ardından tatlı yorgunluklarını attı. Etkinliğin içerikleri uludagicecek ve uludagultratrail instagram hesaplarından yayınlandı.

ÇİN'DEN 100 YIL SERGİSİ

Çin uygarlığının ilk arkeolojik kalıntıları Yangshao bölgesinde Milattan Önce 5000 yılına kadar dayanır. Günümüzde Çin dünyanın en büyük iki ekonomisinden birisine sahiptir.

2021 yılı, ÇKP'nin(Çin Komünist Partisi) kuruluşunun yüzüncü yılı. Bu 100 yıl anısına Çin Halk Cumhuriyeti bir fotoğraf sergisi düzenledi.

Bu sergi, Çin'in yolculuğunun panoramik bir görüntüsünü fotoğraflar aracılığıyla sunmayı amaçlıyor.

Türkiye-Çin ilişkileri 4 Ağustos 1971'de Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkiler kurulmasına ilişkin bir tebliğ imzalanmasıyla başlar.

Bu yıl iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasınında 50. yıl dönümü. 2010 yılında Çin-Türkiye Stratejik İşbirliği İlişkisi'nin kuruldu.

Kara ve Deniz İpek Yollarının kesişme noktası olan Türkiye, Çin'in "Kuşak Yol" İnisiyatifi'nin inşa edilmesi için doğal bir ortaktır.

Çin'in 100. yıl fotoğraf sergisi https://www.cpc100inturkey.com/ adresinden izlenebiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.