Hava Durumu

ULUKOZA tam yol gidiyor

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2021 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2021 07:54

Yerel kaynakları sınırlı ülkemizin gelişmesi noktasındaki en önemli konu üretim. Avrupa'nın en iyi üretim merkezlerinden biri olan ülkemizde, bu değerin artması noktasında bir basamak yukarıya çıkmak önem taşıyor.

İşte bu basamağın aşılması noktasında Ar Ge ve inovasyon büyük önem arzediyor. Bu da ancak devlet ve özel sektörün, bir de akademi dünyasının Ar Ge yatırımlarını arttırılmasıyla bağlantılı. Katma değeri yüksek ürünün üretilmesi ancak bununla mümkün. Bu noktada çalışma yapan kuruluşlarımızdan biri de ULUKOZA.

ULUKOZA, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin bir markası konumunda. ULUKOZA, teknoloji tabanlı girişimcilik merkezi ve TÜBİTAK 1512 BİGG uygulayıcı kuruluşu. ULUKOZA, bünyesinde fikir aşaması ve erken aşama hızlandırma programları, küreselleşme programı, ön kuluçka ve kuluçka merkezlerinin yönetilmesi ve yürütülmesi faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Son dönem mezunları ile ULUKOZA programı toplamda 42 girişimci ekibin şirketleşmesine ve milyonlarca liralık hibe desteği almasına katkı sağladı.

İçinde ULUKOZA'nın başvurularının da olduğu TÜBİTAK 1512 BİGG(Bireysel Genç Girişim) Programı 2020-1 çağrısında sonuçlar açıklandı.

Bu sonuçlara göre ULUKOZA'dan dört teknoloji girişimine TÜBİTAK desteği verildi. ULUKOZA programı ile TÜBİTAK 1512 programına hazırlanan dört girişimci ekip, her biri 200 bin lira olmak üzere toplamda 800 bin lira hibe desteği almaya hak kazandı.

Ekipler arasında kahve öğütme makineleri, casual mobil oyun, görüntü işleme teknolojisi ile hayvancılığa yönelik çözümler ve büyük veri ile akıllı üretim makineleri geliştiren ekipler yer almakta. Bu sene ULUKOZA programında başta Bursa olmak üzere Çanakkale ve Eskişehir'den de girişimciler bulunuyor. Gençleri kutluyorum.

Mevcut programı halen devam eden ULUKOZA, yeni başvurularını Eylül ayında almayı planlıyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Saim Kılavuz mezuniyet töreninde şunları söyledi:

"ULUKOZA Programını başarıyla tamamlayan genç girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizi mevcut durumdan daha ileriye taşıyacak olanlar gençlerimizdir. Onların bu başarılarını gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Bu ve bunun gibi projelerin hayata geçmesine katkı koyan Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ekibimize de ayrıca teşekkürü borç biliyorum."

BURSA'NIN HANLARI HİKAYE YARIŞMASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2021 Hanlar Bölgesi ve İpek Yolu münasebetiyle önemli bir etkinliğe imza atıyor.

Bu etkinlik "Bursa'nın hanları hikaye yarışması." Ana teması Bursa'daki Hanlar Bölgesi'nde geçmesi veya Hanlar Bölgesi'ni konu edinmesi.

Yarışmaya son başvuru tarihi 28 Ekim 2021. Dereceye girenler ödüllendirilecek.

Yarışma jürisini ise şu isimler oluşturuyor:

"Prof.Dr.Nesrin Karaca, Prof.Dr.Ersin Gülsoy, Hasan Erdem, Aykut Ertuğrul, Mukadder Gemici ve Merve Sevde Selvi."

TEV BURSLARI

Ülkemizin köklü kuruluşlarından Türk Eğitim Vakfı bildiğiniz gibi her yıl binlerce öğrencimize çeşitli alanlarda burslar vermekte.

Bu değerli kuruluşumuz sayesinde bugüne kadar binlerce gencimiz sağlıklı eğitim ortamına kavuştu. Mesleklerini kazandılar, işlerini buldular, yuvalarını kurdular.

Bu yıl ki burs başvuru tarihlerini sizlere anımsatmak istedim. Tarihler şöyle:

"Lise bursu, üniversite bursu ve üstün başarı ile yüksek lisans ve doktora bursları için son başvuru tarihi 6 Eylül 2021."

Evet, burs ihtiyacı olan gençlerimize buradan duyurulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.