Hava Durumu

ULUTEK Bilişim Kümesi

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2016 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 04:43
Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK)’nin, başlattığı Bilişim Kümesi projesi 10 Mayıs’ta Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edilmişti.
ULUTEK bünyesindeki 20 firma ile yapılacak olan proje kapsamında eğitim ve danışmanlık, yurtdışı pazarlama ve alım heyetleri ile bireysel danışmanlık konularında yüzde 75 oranında mali devlet desteği içeren çalışmalar yürütülecek. 1 Eylül tarihinde başlayacak olan proje, 36 ay süre boyunca devam edecek.



Konu ile ilgili düzenlenen toplantıda  ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık; “Birlikte büyümek firmalara artı değer kazandıracaktır. ULUTEK ve bölgemiz de uluslararası ekonomik kalkınmayı artıracak faaliyetler için elinden gelen çabayı gösterecektir.  Endüstri 4,0’ın sıklıkla zikredildiği bugünlerde, Türkiye gibi teknolojik gelişimleri geç yakalayan ve yükselme potansiyeline sahip ülkeler için yazılım sektörü özellikle önem arz ediyor. “ dedi.
Kümelenme bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde büyük önem taşıyor.

Bir hayal, bir oyun

Zorlu Holding “Bir Hayal Bir Oyun” yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından, 2016-2017 yılında üçüncü veya dördüncü sınıfta okuyacak öğrencilerin hayal güçleri ile yazacakları “yolculuk” temalı özgün hikâyeler bekleniyor.
Başvurular  14 Ağustos 2016 tarihine kadar www.zorlu.com/birhayalbiroyun linkinden yapılabilecek.

UHKİB’de inovasyon



Geçtiğimiz günlerde Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından “İnovasyon” konusunda bir eğitim semineri düzenlendi. 
Eğitimde konuşan Eğitmen Dr. Pınar Yazır Özgür, “İnanıyorum ki bugün burada bulunanların inovasyon konusunda benden daha fazla deneyimi vardır. Çünkü sizler bunu sürekli yapıyorsunuz” dedi.
UHKİB eğitimleri, 25-26 Ağustos ‘ta “Liderler İçin Sunum”  konulu eğitimi ile devam edecek. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.