Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umudun ve direncin adı: Kır Çiçekleri

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2017 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 07:34

Zeki Baştürk, kentimizde eğitime gönül vermiş isim. Uzun yıllar öğretmenlik, müdürlük, ilçe müdürlüğü ve ardından uzun süre Çağdaş Eğitim Kooperatifi müdürlüğü görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde kurucu, üye, başkan olarak görev yaptı.
Bildiğiniz gibi Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin Bursa'nın lisesi olmayan dağ köylerindeki kız çocuklarını okuttuğu "Kır Çiçekleri" isimli bir sosyal sorumluluk projesi var.

Zeki Baştürk'ün bu projeyi anlattığı, projenin içinde yer alan 17 kızımızın yaşam öykülerinin de yer aldığı "Umudun ve direncin adı: Kır Çiçekleri" isimli kitap yayınlandı.
Kitap Çağdaş Eğitim Kooperatifi Kültür ve Sanat dizisi içinde yer aldı.
Anımsayacağınız gibi Çağdaş Eğitim Kooperatifi uzun süredir hayata geçirdiği Kır Çiçekleri projesi ile bugüne kadar bini aşkın kızımızın eğitim eşitliğinden yararlanmasını sağlamış, onlara sağladığı lise eğitimlerinin ardından da üniversite eğitim sırasında da verdiği burslarla ilişkilerini devam ettirmiştir.

Taiko ve Ondekoza

Japon geleneksel davul sanatı Taiko'yu dünyaya tanıtan efsanevi grup Ondekoza, Daikin Türkiye ve Japonya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile Türkiye'ye geliyor.
Ondekoza, Türkiye turnesi kapsamında 19 Ekim Perşembe günü Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Bursalı müzikseverlerle buluşacak.

BOSB ve Tübitak Butal

Kentimizde sanayimize hizmet veren önemli bir laboratuvar var. Bu TÜBİTAK BUTAL yani Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı.
Bu laboratuvarın yaptığı çalışmalar Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) Bölge Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK BUTAL'ın ve hizmetlerini daha yakından tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte anlatıldı.
BUTAL Müşteri İlişkileri ve İş Geliştirme Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Akif Çimenoğlu, etkinlikte, BUTAL ve test/analiz, muayene hizmetleri ile laboratuvarların imkanları hakkında katılımcılara geniş bilgiler verdi.
Doç. Dr. Çimenoğlu, "Kamu yatırımlarının daha etkin ve efektif kullanılması adına öneri ve beklentileri veri tabanımıza işleyip, otoritelere sunmak ve projeye dönüştürmek amacındayız. Özellikle yurtdışına kaçan, yurtdışına yaptırılan testleri milli ekonomiye dahil etmek arzusundayız. Bunun için paydaşlarımız olan sizlerin görüşleri bizler için çok önemli" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.