Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UNESCO Derneği'nden muhteşem GAP gezisi

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 08:09

BURSA UNESCO Derneği, ülkemizin de bağlı olduğu Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Organizasyonu olan ve anayasası 20 ülkenin resmen katılımı ile 04 Kasım 1946'da onaylanan UNESCO 'nun kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmak ve onun dünya çapındaki programını gerçekleştirmesine katkıda bulunmak amacıyla 1998 yılında kuruldu.

Şu anda derneğin başkanlığını Esra Minez yapıyor. Dernek kentimizde çeşitli bilimsel etkinliklere imza atıyor ve zaman zaman da bilimsel geziler düzenliyor.
Bilindiği gibi Gaziantep, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler ağında bulunuyor. Bursa Unesco Derneği, geçtiğimiz hafta Gaziantep ve Şanlıurfa'yı kapsayan bir geziye çıktı.
Bu gezi kapsamında Zeugma Antik kenti, Zeugma Mozayik Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Göbeklitepe, Harran Ören Yeri, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi gezildi.

BURSALI GENÇ KUŞAK SOLİSTLER

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, yarın akşamki konserinde Bursa'dan yetişen, ülke çapında ve dünyada başarılı çalışmalar yapan iki genç solisti misafir ediyor.
Birçok yarışmada derecesi bulunan yetenekli piyanist Ecem Alnıaçık ve uzun yıllardır eğitimini ve solistlik kariyerini ABD'de sürdüren başarılı keman sanatçısı Emre Engin...
Bu konseri yine genç kuşağın dikkat çeken şeflerinden Can Okan yönetecek. Yarın ki programda en çok sevilen keman konçertolarından olan, ölümsüz besteci Brahms'ın keman konçertosu ile ünlü Rus piyanist- besteci Rahmaninov'un meslektaşı ve yakın dostu olan Alman asıllı Rus piyanist-besteci Nikolay Medtner'in piyano konçertosu yer alıyor.
Bunun dışında Mendelssohn'un İskoçya ziyaretinde görüp hayran kaldığı Hebrid takımadaları için yazdığı eseri "Fingal Mağarası Uvertürü" de Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek.

BTSO VE MAKEDONYA İLİŞKİLERİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Kuzey Makedonya iş ve yatırım fırsatları toplantısına ev sahipliği yaptı. Bursalı firmalarla bir araya gelen K. Makedonya Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski, AB pazarı için en önemli geçiş kapısı olan Makedonya'nın Avrupa'nın en düşük vergi oranlarına sahip ülkelerden birisi olduğunu söyledi.
BTSO Altıparmak Temsilcilik Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak şunları söyledi;
"Makedonya da Avrupa ortalamasının üzerinde bir büyüme oranı ve gelişmeye açık ekonomik yapısıyla, firmalarımız için önemli bir çekim noktası. Şu anda Bursa ve Makedonya ticaret hacmimiz 40 milyon dolar. Katedilen mesafe önemli, ancak hâlâ istenilen seviyelerde değiliz. Bu işbirliğimizi artırmalıyız. Geçen yıl kasım ayında Odamızın Meclis Toplantısı'AYDIN'DA GÖZYAŞLARI SEL OLDU
nda ağırladığımız Makedonya Cumhurbaşkanı Sayın Gjorgi Ivanov da bu doğrultuda iş dünyamıza önemli mesajlar verdi. Bursa iş dünyası olarak Balkan ülkeleriyle yakın, güçlü ve kalıcı bağlar kurmayı hedefliyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.