Hava Durumu

UNIMA Bursa genel kurulu

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2019 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 08:21

Açılımı Fransızca "Union International de la Marionette-Milletler Arası Kukla Birliği" olan UNIMA 1929 yılında Çekoslovakya'nın başkenti Prag'da kuruldu.
Kukla ve gölge oyunu sanatlarıyla ilgilenen sanatçı, tasarımcı, araştırmacı, kukla yapımcısı, tanıtımcı vb. kişilerin üye olduğu uluslararası bir kuruluştur.
Derneğin Türkiye ayağı 1990 yılında, Bursa ayağı ise 1997'de kuruldu.
UNIMA Türkiye Bursa Şubesi 10. Genel Kurul Toplantısı pazartesi günü Bursa Ticaret Borsası salonunda yapıldı.
Bu genel kurul sonunda yeni yönetime şu isimler seçildi:
"Şinasi Çelikkol, Nezaket Özdemir Bircan, Zedal Kondakçı, İbrahim Koca, Muhsin Özyenice"
Denetleme kurulu ise "Mehmet Örnekal, Şevket Günay ve Bülent Akay"dan oluştu.
UNIMA Bursa'ya kolaylıklar diliyorum.

3. BURSA KADIN VE UMUT SANAT HAFTASI

Uluslararası Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği, kısa adıyla UÇİM yararına düzenlenen 3. Bursa Kadın ve Umut Sanat Haftası dün başladı. Açılış UÇİM Başkanı Saadet Özkan tarafından yapıldı.
Bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak olan haftanın açılış sergisinde 123 kadın sanatçının eserleri sergileniyor. Buradaki karma sergide resim, heykel, cam ve seramik gibi çeşitli sanatçıların eserleri sergileniyor.
Ayrıca sergide başta Kıbrıs, İran, İngiltere ve Amerika yabancı sanatçıların katılımı da var. Ülkemizden ise İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli, Urla, Ankara, Mersin illerinden katılım ile sergi gerçekleşiyor.
Bugün de etkinlik kapsamında Şef Aysel Gürel'in yöneteceği korodan nostaljik şarkılar dinlenecek. Diğer günlerde ise panel ve diğer sanatsal etkinlikler hayata geçirilecek.

BTSO UHS RUSYA'DAYDI

Bursa iş dünyası temsilcileri uzay- havacılık ve savunma (UHS) ile makine sektörleri özelinde BTSO'da gerçekleştirilen UR-GE faaliyeti kapsamında Rusya'nın başkenti Moskova'daydı.
Bursalı sanayiciler Moskova'da ikili iş görüşmeleri (B2B) yapma olanağı buldular.
Rus iş insanlarının yoğun ilgisiyle düzenlenen B2B organizasyonunda 35 kişilik BTSO heyeti, bir günde 400'ü aşkın iş görüşmesi gerçekleştirdi.
Yoğun katılımla düzenlenen organizasyona Rusya'nın Kaluga Vali Yardımcısı Larissa Vorobyeva, Moskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Suren Vardanyan, Rusya Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği (RSPP) Rusya- Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Arsen Ayupov ile Türkiye'nin Moskova Ticaret Müşaviri Murat Haydar Öztürk de katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.