Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite tarihi sergisine bir not

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2018 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2018 08:16

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin 43 yıllık mazisi geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde açılan fotoğraf sergisi ile anlatıldı.
Sergi BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezin Türk Kaya'nın koordinatörlüğünde hazırlandı.
Sergide üniversitenin kuruluş bilgileri sırasıyla dernekleşme çalışmaları, kuruluş sırasında görev alan akademik ve idarî personel, rektör olarak görev yapan öğretim üyeleri, üniversiteyi ziyaret eden devlet adamları, fakülte binalarının ilk halleri, bazı binaların temel atma görüntüleri, kampus giriş kapısı gibi Bursa Uludağ Üniversitesi'nin tarihine ışık tutan pek çok fotoğraf bu sergide ziyaretçileriyle buluştu.
Bursa'nın üniversite ile buluşmasının öyküsü 20 Kasım 1965'te başkanlığını avukat Abdükadir Aytı'nın yaptığı 25 kişilik mütevelli heyeti ile başlar ve dönemin Bursa Barosu Başkanı Avukat Zeki Yücel başkanlığında Bursa Üniversitesi Kurma Derneği kurulur. Üniversite'nin 1975 yılında hayata geçmesinin ardından Bursa Üniversitesi Güçlendirme Vakfı 1976 yılında kurulur.
Öncelikle bu sergiyi hayata geçiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sergiye iki iyileştirme notum var. İlki sergide Bursa Üniversitesi Güçlendirme Vakfı olarak geçen fotoğraf, Bursa Üniversitesi Kurma Derneği'nin fotoğrafı. İkincisi ise bu serginin açılışına hayatta olan o günkü dernek kurucusu ve vakıf kurucusu büyüklerimizi de davet olanağı olsaydı, sanırım daha şık olurdu.
Konu ile ilgili meraklılar benim kaleme aldığım ve Uludağ Üniversitesi tarafından basılan "Uludağ Üniversitesi'ni kuran dernek" isimli kitaptan daha detaylı bilgi alabilirler.

Turhan Tayan ve PTT'nin azizliği

Bir dönemler Bursa siyasetinin en etkin isimlerinden birisi olan eski Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, PTT'nin azizliğine uğramış.
Turhan Tayan'a 9 Kasım Cuma günü 3 mektup gelir. Bu mektuplardan biri 17 Eylül'de TSK Mehmetçik Vakfı tarafından postaya verilen, Kurban Bağışı için teşekkür içeren mektubudur.
İkinci mektup 26 Ekim'de postaya verilen Süleyman Demirel Vakfı'nın 1 Kasım'daki Süleyman Demirel'in doğum gününü kutlama etkinliğine davet yazısıdır.
Üçüncü mektup ise Bursa'da Özdilek tarafından postaya verilen 15 Ekim'de Mudanya'da açılışı yapılan Mudanya Özdilek'in açılış davetiyesidir.
Evet, sonuçta Turhan Tayan'a PTT aracılığıyla gönderilen 3 mektup aylar, haftalar sonra kendisine ulaşır. O süreçte davet edildiği etkinlikler biteli haftalar olmuştur.

BOSB Tekstil Kümesi mutlu

Bursa OSB Tekstil Kümesi, Ur-Ge destekleri ile 23 ülkeden 70 firmayı temsilen 90 tekstilcinin katıldığı alım heyetini ağırlarken, Dubai, Katar; Ürdün gibi Körfez ülkelerinden gelen konuk tekstilciler ile Bursa OSB Tekstil Kümesi üyesi firmaların yetkilileri arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.
Bu kapsamda İpeker, Harput Tekstil, Marsala Tekstil, BZ Jakarlı, Melih Aker, Şevket Güvenç, Panoteks, Teknoteks, Şık Apre, Nilba ve CAC Tekstil firma yetkilileri alım heyetleri ile iş görüşmelerini gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.