Hava Durumu

UR GE projelerinde BTSO modeli

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 08:19

Yerel kaynakların sınırlı ülkelerin tek çıkışı üretim ve bunu global pazara sokma gayretidir. Bu noktada Bursa'nın global pazardaki payını artırma noktasında çeşitli projeleri hayata geçiriyor.
BTSO tarafından, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve AR-GE Merkezi'nde (BUTEKOM), Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB'in iş dünyasına yönelik sunduğu destekler, düzenlenen toplantıyla Bursalı firmalara anlatıldı.
Yoğun ilgi gören toplantıya, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan ve Ticaret Bakanlığı KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Mustafa Ali Yurdupak katıldı.
BTSO bünyesinde faaliyet gösteren 'İhracat Destek Ofisi'nin de katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanı Mustafa Ali Yurdupak, özetle şunları söyledi:
"UR-GE Projesi'nin ana felsefesi kümelenme özelliği gösteren firmaların uluslararasılaşmasını sağlamak ve bu yöndeki faaliyetlerini desteklemektir. İşbirliği kuruluşlarının proje başvurusunu yaptıktan sonra küme firmalarının yol haritasını belirleyerek, eğitim, danışmanlık ve hedef pazarlara yönelik pazarlama faaliyetleri gerçekleştirirler.
Şu anda mevcut projelerin sayısına baktığımızda BTSO, diğer işbirliği kuruluşları arasında açık ara farkla önde. BTSO, projelerin oluşturulması, hayata geçirilmesi ve alt faaliyetlerinin hazırlanması noktasında başarılı bir kuruluş. Yakın bir zamana kadar her bir işbirliği kuruluşumuz 10 proje yapma hakkına sahipti. BTSO'nun bu yoğun performansı ve UR-GE desteğimiz oldukça etkin kullanması sebebiyle mevzuatımızı revize ettik. Şimdi 20 projeye doğru ilerliyoruz."
Toplantıda konuşan BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, BTSO olarak iş dünyasının rekabetçiliğini ve ihracat potansiyelini artırmak için devletin sunduğu teşviklerden maksimum düzeyde faydalandıklarını belirterek "Bursa Büyürse Türkiye Büyür, mottosuyla kent ekonomisini büyütmenin yanı sıra ileri teknoloji üretimine ayrı bir önem veriyoruz. Oda olarak Ticaret Bakanlığımızın bütün desteklerinden faydalanıyoruz. Şu anda 14 ayrı UR-GE projemiz devam ediyor. Hedefimiz UR-GE proje sayısını en yakın zamanda 20'ye çıkarmak. İş dünyamızı ve sektörlerimizi geliştirmeye yönelik projeler üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Aktaş, BESOB ve eğitim vurgusu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) tarafından gıda sektörüne yönelik düzenlenen kursu tamamlayan 70 esnafı tebrik etti. Aktaş buradaki konuşmasında eğitime ve eğitimin önemine vurgu yaptı.
Ülkemizin gerçek anlamda gelişmişliğinin altyapısını oluşturan yol eğitimdir, diyen Aktaş özetle şunları söyledi
"Ahilik kültürünün ahlak ve geleneklerine uygun şekilde üyelerinin yanında olan BESOB, mesleki faaliyetlerin kolaylaştırılması ve gelişmesi noktasında da adımlar atıyor. BESOB bünyesinde bulunan eğitim merkezinde, kamu kurum ve kuruluşlarının yanında sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan işbirlikleri doğrultusunda eğitimler veriliyor. Eğitim hayatın her aşamasında var. Türkiye ve dünya değişiyor. İnsanların istekleri, arzuları ve hayalleri de değişiyor, çok yenilikler oluyor. Hangi alanda olursa olsun bu değişimi takip etmek gerekiyor. Ülkemizin gerçek anlamda gelişmişliğinin altyapısını oluşturan yol eğitimdir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.