Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

URTEB'den, UÜ'de Rekabet Merkezi

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2018 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 08:22

Yaşamın her alanında olduğu gibi iş dünyasında da rekabet büyük önem taşımakta. İş dünyasındaki gerek ulusal, gerekse uluslararası bazdaki rekabetin temel enstrümanlarından biri de teknoloji.
Toplum olarak rekabetten pek hoşlandığımız söylenemez. Genelde bireysel ve kurumsal bazda rakibimizin olması bizleri rahatsız ediyor. Halbuki siyasetinden, bilim dünyasına; sanayisinden, ticaretine; sanatından, kültürüne kadar her alanda gelişme rekabet ile sağlanmakta.
Bursa'da yıllar önce bir grup büyüğümüz iş dünyası için bunun ne oranda önemli olduğunun farkındalığını anlatmak, iş dünyasını bilinçlendirmek amacıyla yola çıktı.

URTEB'İN DOĞUŞU
Böylece Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği yani URTEB, 12 Mart 2001 tarihinde Bakanlar Kurulu izini ile Zeki Zorlu başkanlığında "Zeki Zorlu, Coşkun İrfan, Nuri Tike, Işık Uğurtuğ, Ali Ceylan, Sinan Baykal, Nurullah Altınsoy, İlker Parasız, Tuğrul Karasarlıoğlu ve Eva Salar"dan oluşan bir kurucu heyet tarafından kuruldu.
Zeki Zorlu'nun vizyonu ve liderliği ile çıkılan yolculuk yıllar içerisinde büyüyüp, gelişti ve bugün olgunluk çağına doğru ilerleyen bir URTEB'i günümüze taşıdı.

URTEB'İN AMACI
URTEB'in amacının ne olduğu tüzüklerinde şu cümle ile ifade ediliyor:
"Kazanç paylaşma amacı dışında ve kanunlarla yasaklanmamış olmak koşulu ile otomotiv, tekstil, makine, kimya, elektrik, metal, mühendislik, gıda, iletişim, tanıtım, turizm, tıp, ulaşım, inşaat, temel bilimler, iç ve dış ticaret, mali, finans gibi ticaret ve sanayinin bilimsel ve teknolojik temellerini oluşturmak, her türlü teşebbüsler arasındaki rekabetin korunmasını ve haksız rekabetin önlenmesini sağlamak."
Zeki Zorlu ile başlayan süreçte, Ali Ceylan ve bugün de Ahmet Özenalp bu önemli birliğimizi yönetmekte.

UÜ'DE REKABET MERKEZİ
Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) şimdi de Bursa Uludağ Üniversitesi'nde bir Rekabet Merkezi kurmak için kollarını sıvadı. Bu merkezin ilk faaliyetleri Mentörlük Buluşmaları adı altında hayata geçmeye başladı.
Üniversite öğrencileriyle sanayiciyi ve iş dünyasını buluşturarak karşılıklı etkileşim ve fayda sağlamak, sanayinin donanımlı birey ihtiyacına cevap vermek adına öğrencilerin ilgili ve başarılı oldukları alanlarda desteklemek amacıyla bu program oluşturuldu.
Mentörlük Buluşmaları'nın ilkinin konuğu URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp oldu. Yuvarlak masa toplantısında öğrencilerle bir araya gelen Özenalp, samimi bir ortamda geçen buluşmada öğrencilere, öğrencilik ve iş hayatına dair tavsiyelerde bulundu, sorularını yanıtladı.
Ahmet Özenalp özetle gençlere şu mesajı verdi:
"Farklı olun, kendinizi her alanda geliştirin ve kendinize güvenin. Biz, geleceğin yöneticileri olacak gençler için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sanayisi güçlü olmayan bir millet yok olmaya ve emperyalizm boyunduruğu altında inlemeye mahkûmdur. URTEB olarak amacımız, tamamen toplumsal fayda sağlamaktan, ülkeye katkı sunmaktan başka bir şey değil. Rekabet bilincini artık yeni nesillere aşılamayı hedefliyoruz. "
İlk olarak Bursa'da hayata geçirilecek Rekabet Merkezi, Uludağ Üniversitesi öğrenci topluluğu, çeşitli sivil toplum örgütleri ve sanayi kuruluşları ile işbirliğini sağlayacak ve üniversite-sanayi çalışmalarını bir araya getirerek bir merkez çatı misyonu üstlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.