Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

URTEB'in rekabet merkezi açılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2019 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2019 08:26

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği kısa adıyla URTEB 12 Mart 2002 tarihinde Zeki Zorlu'nun başkanlığında Bakanlar Kurulu kararı ile kuruldu.
Serbest rekabetin korunması ve haksız rekabetin önlenmesi noktasında ciddi çalışmalara imza atan bu değerli kurumumuz Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) şimdi UÜ bünyesinde bir çalışmaya imza attı.
Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde kurulan ve öğrencilerin fikirsel ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla rekabet, teknoloji, AR-GE, AB projeleri, yazılım-kodlama, mentörlük çalışmaları gibi pek çok alanda faaliyet gösterecek olan Rekabet Merkezi Eğitim Salonu, URTEB tarafından üniversitemize kazandırıldı.
Bu merkezimizin açılışı 9 Ocak Çarşamba günü saat 15.00'te yapılacak.
Açılışa rektör, dekanlar, akademik personel ve öğrenciler ile Bursamızın ve ülkemizin önde gelen sanayici ve iş insanları katılacak.
URTEB Başkanı Ahmet Özenalp, bu merkez ile bu alanda üniversitedeki öğrencilerin bilinçlenmesine katkı koyacaklarını ve onları geleceğe hazırlayacaklarını dile getirdi.
URTEB'e üniversitemize kazandırdığı bu değerli merkez için teşekkür ediyorum.

Nilüfer Genç Sanat sergisi

Nilüfer Belediyesi kentimizin kültür ve sanata önemli katkılar koyan yerel yönetimlerin başında yer alıyor.
2019 yılının ilk sergisi Nâzım Hikmet Kültürevi'nde açıldı. Bu sergide Bursa'dan yolu geçen 35 genç sanatçının eserleri bulunmakta. "Nilüfer Genç Sanat" adını taşıyan sergisi büyük ilgi görüyor.
Sergi Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğrenim gören, mezun olan, sanat faaliyetlerini Bursa'da yürüten, Bursalı ya da Bursa'dan yolu geçen genç ve deneyimli sanatçıların eserlerinden oluşmakta.
"Nilüfer Genç Sanat" sergisi, Nâzım Hikmet Kültürevi Yeraltı Sanat Galerisi'nde izlenime açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in açılışını gerçekleştirdiği sergi, büyük ilgi gördü.
Sergide yer alan eserleri tek tek inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başarılı çalışmalarından dolayı sanatçıları kutlayarak şunları söyledi:
"Nilüfer'i sanat kenti yapan, sanata ve her yaştan sanatçıya sahip çıkmasıdır. İnanıyorum ki aramızda yer alan genç sanatçılarımızdan bir çoğu, ülkemizi dünyanın farklı yerinde temsil edecek. Nilüfer Belediyesi, bundan sonra da aynı anlayışla sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya, genç sanatçıları da desteklemeye devam edecek. Bu sergide inanılmaz eserler var. Tüm sanatçılarımızın gözlerine ve düşüncelerine sağlık"
Heykelden seramik yerleştirmeye, videodan yağlıboya ve kolaja kadar toplam 42 eserin yer aldığı Nilüfer Genç Sanat sergisi, 27 Ocak tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültürevi Yeraltı Sanat Galerisi'nde izlenime açık kalacak.
Genç sanatçılarımızı kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.