Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UTİB 9. Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2017 04:46

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği'nin (UTİB) düzenlediği 9. Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) Konferans salonunda yapıldı.
Zirvenin açılış konuşmasını yapan UTİB Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, 10-15 yıl önce tekstil sektörünün geleceğinden endişe edilirken, bugün bazılarımızın hayal bile edemeyeceği seviyeye gelindiğini söyledi.

Türkiye'nin dünya tekstil ihracatından aldığı payı yüzde 3'e, ev ve mekân tekstillerinde yüzde 4,5'e teknik tekstillerde ise yüzde 1,5'e kadar yükselttiğine değinen Özsoy, "Yaklaşık 2 milyon insanımıza iş imkânı sağlayarak, Türkiye'nin adeta istihdam deposu olduk. Türkiye'nin kilogram başı ortalama ihracat fiyatı 1.5 dolar seviyesindeyken, Ar-Ge ve inovasyona ağırlık veren Tekstil sektöründe bu rakam Bursa'da 8,5 dolara kadar yükselmiştir." dedi.
Zirvenin açılışında ayrıca Türkiye Tekstil İnovasyon Ligine katılarak finale kalan 9 firma ya ödülleri verildi. Birinciliği Sun Tekstil'in kazandığı İnovasyon Ligi'nde; Can Tekstil, Çalık Denim Tekstil Sanayi, Gamateks Tekstil Sanayi, Harput Tekstil Sanayi, Kipaş Mensucat İşletmeleri, Korteks Mensucat Sanayi, Martur Sünger ve Koltuk Tesisleri ile Polyteks Tekstil Sanayi Araştırma ve Eğitim firmalarının ödüllerini, UTİB Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Karlık ve Bursa Vali Yardımcısı ve BEBKA Genel Sekreter Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu verdi.

Binicilerimizi kutluyorum

Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Programı öğrencileri ile Atlı Spor Topluluğu öğrencilerinden oluşan Uludağ Üniversitesi Atlı Dayanıklılık Ekibi, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalardan iki kupayla döndü.
Öğr. Gör. Sercan Koray Yendim, "Gürtay" isimli atıyla parkuru birincilikle bitirip K2 Kupasını alırken, Furkan Yazıcı da "Kefken" isimli atıyla ikincilik derecesi elde etti.

BSMMMO'da eğitim vardı

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) eğitim çalışmalarını yoğun bir biçimde sürdürmekte. Oda son olarak Örtülü Sermaye ve Transfer Fiyatlandırılmasında Güncel Sorunlar konulu seminer düzenledi.
Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'nde bulunan BSMMMO Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez ve çok sayıda oda üyesi katıldı.
Seminer öncesi konuşan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, 13-14 Mayıs tarihlerinde Uludağ'da Kurumsal Yönetim ve İç Kontrol Sempozyumu düzenleyeceklerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.