Hava Durumu

UÜ'de deneyim paylaşımı...

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2017 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 07:45

Deneyim parayla satın alınamayacak birkaç şeyden biri. Deneyimi iki şekilde öğreniyorsunuz. Ya bizzat deneyimleyerek, yaşayarak öğreniyorsunuz, ya da daha önce deneyimlemiş kişilerin anlatılarını beyninizde süzerek öğreniyorsunuz.
Bu açıdan özellikle toplumda yer edinmiş, ülke ekonomisine katma değer yaratan sanayici ve işadamlarımızın deneyim paylaşımları önem taşıyor.
Geçenlerde Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin organizasyonuyla Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş ve Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, öğrencilerle buluştu. İİBF Bordo Salon'da yapılan ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilçin Meydan'ın yönettiği söyleşi öğrencilerin ilgisini çekti.


İlk konuşmacı hayatının dönüm noktası olan olayları esprili yaklaşımıyla anlatan Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener'di.
"Hayat adamı ezer, hem de pamuktan yumuşak yapar" diyerek söze başlayan Gülener "Öğrenciler yakın geleceğin anahtar sahipleri. Ama yeterince çalışmıyorlar. Gençler hep telefonla meşgul. Asıl deccal bu (cep telefonunu göstererek). Bu telefon sizi çalıştırmıyor. Sizi işlerinizden alıkoyuyor. Biraz kitabın kokusunu alsanız olmaz mı? " dedi.
Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş da, 12 yaşından bu yana çalıştığını ve sürekli kendini geliştirdiğini, en önemli stratejilerinin "değer yaratmak" olduğunu vurgulayarak, "Öğrenme ve başarma isteğim hâlâ var. Sürekli, daha iyisini nasıl yaparım, ülkeme nasıl yararlı olurum sorusunu sordum. Ve bugün altı kıtaya mal satıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Fahrettin Gülener ve Şahap Aktaş ile oturumu yöneten Prof. Dr. Bilçin Meydan'a İİBF Dekanı Prof. Dr. Tayyar Arı tarafından teşekkür plaketi verildi.

Nilüfer'de bir sergi

Nilüfer'de Erdoğan Şeker'in eğitmenliğini yaptığı Kıl Testere ile Ahşap İşleme ve Ebru Sanatı Atölyesi katılımcıları, çalışmalarını bir sergi ile taçlandırdılar.
Sanatçılar Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu'nda eserlerini sergilediler.
Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. 200'ün üzerinde eserin yer aldığı serginin açılışını yapan Başkan Mustafa Bozbey, sanatçıları
gönülden kutladı.

BUTTİM'den Dündar ziyareti

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.
BUTTİM Yönetim Kurulu, yeni dönem projeleri konusunda istişarelerde bulunmak amacıyla Ördekli Kültür Merkezi'nde Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile bir araya geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.