Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÜ'de genetik sempozyumu

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2018 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2018 07:19

Uludağ Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Topluluğu ile Psikoloji Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Nöropsikiyatri ve Genetik Ulusal Öğrenci Sempozyumu" Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapıldı.


Sempozyumun açılışında konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezai Türkel, genetik bilimine yapılan yatırımların ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayabileceğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Beyin üzerine yapılan araştırmalar gerçekten büyük önem taşıyor. Türkiye'de bu alanda öncülük eden merkezlerimiz var. Ancak sayılar henüz istenilen seviyede değil. Biz beyin araştırmalarına neden önem veriyoruz?
Genetik ile ne ilgisi var diye düşünenlere şöyle bir örnek vermek istiyorum; en başta algı, öğrenme ve hafızanın moleküler yapısının bilimsel anlamda öğrenilmesi büyük önem taşıyor. İkincisi ise yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan beyin fonksiyon bozukluklarıdır. Hatta ülkemize özel bir sorun olarak otizm, hiperaktivite gibi beyin fonksiyon bozuklukları ortaya çıkmaktadır. Bütün bunların psikolojik temeli olduğu gibi genetik temeli olduğu da bilinmektedir."

KARADENİZSİAD hoş geldi

Ülkemizde kurulan ilk Sanayici ve İşadamları Derneği TÜSİAD'dır. 1971 yılında kurulan TÜSİAD'ın ardından, 1978 yılında Türkiye'nin ikinci ve Anadolu'nun ilk SİAD'ı olan BUSİAD/ Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği kurulur. Süreçte BUSİAD kente ve Anadolu'ya model olmuş ardından çok sayıda SİAD kurulmuştur.
Bugün sadece kentimizde 80'nin üzerinde SİAD bulunmaktadır. Dün de bu SİAD'ların arasına bir yenisi katıldı.
Almira Otel'de yapılan tanıtımla Karadeniz Asıllı Sanayici ve İşadamları Derneği (KARADENİZSİAD) Bursa'da kuruldu.
Bu derneğimiz Bursa'da yaşayan Karadenizli sanayici ve işadam-larından oluşuyor. Derneğin kurucu başkanı Süleyman Uzun oldu.


Başkan Uzun yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"KARADENİZSİAD; ülkemizin 7 coğrafi bölgesinden biri olan Karadeniz Bölgesi'nde yer alan, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin illerimizi kapsamaktadır. Bursa'da ikamet eden ve bu 18 ilimizle nüfus bağı olan sanayici ve işadamlarının üyeliklerini kapsayan bir dernek yapılanmasıdır. Amacımız Karadeniz'in çeşitli illerinde doğan ama Bursa'da doyan sanayici ve işadamlarımızı bir çatı altında buluşturmak. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.