Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÜ’lü Elif’in başarısı

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2016 01:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 01:50
Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano öğrencisi Elif Sinan,  Bursa’ya bir uluslararası başarı getirdi. İspanya’nın Tenerife Adası’nda düzenlenen “Stars At Tenerife 2016” Uluslararası Müzik Yarışması’nda,  19-23 yaş kategorisinde ikinci oldu. 
Kategorisinin en küçüğü olarak yarışmaya katılan Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Lisans 1. Sınıf öğrencisi Elif Sinan, jüri önünde  Felix Mendelssohn - Fantasie op.28, W.A. Mozart -Sonat K.576 ve Rodion Shchedrin - Basso Ostinato adlı eserlerini piyanosuyla seslendirdi.



ABD, İsveç, Rusya, Almanya ve Azerbaycan gibi 16 ülkeden müzisyenlerin yarıştığı  “Stars At Tenerife 2016” Uluslararası Müzik Yarışması’nda Elif Sinan ikinci seçildi. Elif Sinan, daha sonra düzenlenen festivalde de izleyiciler için çaldı.
Sevgili Elif’i gönülden kutluyorum, onu kutlarken Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ayhan Kızıl’ı da rahmetle anıyorum. İyi ki UÜ Bursa Devlet Konservatuarı’nı kurmuşsunuz.

Türker Çilingir’i kaybettik

Bursa sanayi ve iş dünyasının yakından tanıdığı isimlerden sanayici Türker Çilingir aramızdan ayrıldı.
Kendisiyle kısa bir süre önce bir çalışmam için beraber olmuş ve anılarını dinlemiştim. O görüşme sırasında bana “Bir an önce bu işi bitirelim, ameliyat olacağım” demişti. Ben de ameliyat sonrası görüşürüz dediğim “Ameliyat bu ne olur ne olmaz” dedi.
Kendisi uzun yıllar BTSO Yönetimi’nde ve BTSO Meclis Başkanlığı’nda da görev yapmıştı.
Çilingir ailesine ve iş dünyasına başsağlığı diliyorum.

Master basketçilerin başarısı



Kemer’de 3-6 Kasım tarihleri arasında 1. International Masters Basketball Cup’ta eski Bursalı basketbolculardan kurulu VET-16 takımı üçüncü oldu. 
Dokuz takımın katıldığı şampiyonada Bursa takımı VET-16’yı oluşturan master basketbolcularımız şunlardı:
“Remzi Kuyubaşı, Mehmet Erdinç, Altan Kutucu, Derya Ergül, Tuncay İşmar, Orhan Sırdaş, İsmail Gümüş, Tayfun Tipici, Cem Güzel, Gürdeniz Meriç, Korhan Akdoğan ve Deniz Dalgıç.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.