Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÜ'lü maliyecilerin örnek olacak vefası

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 07:57

Vefa kimine göre İstanbul'da bir semti, kimine göre bozayı, kimine göre bir dönemlerin futbol takımını, kimine göre de dost bağlılığını ifade eder.
Özünde insanların gönülleri arasında köprü kuran bu kavram; genelde tüm insanlık için de geçerli olsa, realitede bazı insanlar için çok değer verilen bir duygudur.
Uludağ Üniversitesi İİBF Maliye bölümü hocalarından model olabilecek bir vefa örneği yaşandı. Prof. Dr. Nihat Edizdoğan, yaşamının büyük bölümünü Uludağ Üniversitesi'ne adamış bir isimdir. 1971 yılında BİTİA'da asistan olarak başladığı hocalık yaşamı Uludağ Üniversitesi'nde 2010 yılına kadar devam eder.
Bu uzun süreçte Bursa İTİA Ekonometri Enstitüsü Müdürlüğü, İşletme Fakültesi Dekanlığı, UÜ İİBF Maliye Bölüm Başkanlığı gibi çeşitli görevler üstlenir. Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası'nın kuruluşunda ve yönetimlerinde yer alır.
Çok sayıda makale ve kitap yazan Nihat Edizdoğan, sayısız akademisyenin de yetişmesine katkı koymuş bir isimdir.
Geçenlerde Prof. Dr. Özhan Çetinkaya ve Prof.Dr.Adnan Gerçek editörlüğünde bir kitap yazılır. Kitabın adı "Prof. Dr. Nihat Edizdoğan'a Armağan"dır.
Ekin yayınlarından çıkan kitabın girişinde Nihat Edizdoğan'ın özgeçmişi bulunmaktadır. İlerleyen sayfalarda bir biçimde ilişkisi olan (öğrencisi, danışmanlığını yaptığı, meslektaşı v.b.) kişilerin kaleme aldığı makaleler bulunmaktadır. Nihat Hoca, UÜ dışında da part time olarak farklı üniversitelerde de ders verdiği için oradaki hocaların da kaleme aldığı makaleler vardır. Kitabın sonunda da ilişkisi olan dostlarının onun ile ilgili anıları bulunur.
Kitap hazırlanır, Prof.Dr.Özhan Çetinkaya, Nihat Edizdoğan'ı kahvaltıya davet eder. Birlikte Nevale'ye gidilir. En üst kata çıkılır, bir bakılır meslektaşları orada onu beklemektedir. Kucaklaşılır ve güzel bir kahvaltı yapılır.
Kahvaltı sonunda Nihat Hoca'ya güncel espriler yapılarak bir kutu hediye edilir. Nihat Hoca kutuyu açar ve içinden "Prof. Dr. Nihat Edizdoğan'a Armağan" kitabı çıkar.
Bir insanın, bir değerin yaşarken onore edilmesi kadar güzel bir şey var mıdır? Bunu hayata geçirenler ne vefalı insanlardır.
Böyle örnek olacak bir davranışın sergilenmesinde liderlik yaptıkları için ben Prof. Dr. Özhan Çetinkaya ve Prof. Dr. Adnan Gerçek hocalarımı kutluyorum.
Prof. Dr. Nihat Edizdoğan hocama da uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.
Evet, üniversite sadece eğitim, öğretim yapıp, bilim üretmekle kalmamalı; bunun gibi doğru modelleri de ortaya koyup, o kampüste, kentte, ülkede ve dünyada yaşayan herkese örnek olmalıdır.

GİRİŞİMCİ ADAYLARI BUNU KAÇIRMAYIN

Girişimcilik ruhu taşıyan birçok kişinin duyduğu eksiklik yol ve yordam bilme konusu ve de maddi yetersizliktir.
Bu konu ile ilgili olarak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ile birlikte önemli çalışmalar yürütmekte. Bu çalışmalardan biri de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, insan odaklı yatırımların Türkiye ekonomisinin kalkınmasını hızlan-dıracağını belirterek, KOSGEB ile birlikte yıl sonuna kadar 200'e yakın girişimci yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.