Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÜ'nün yeni yol haritası

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2016 04:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2016 04:48

Uludağ Üniversitesi 2017-2021 stratejik planını açıkladı "3. nesil üniversite" vizyonuyla hazırlanan planda rota "tüm kurumlarla koordineli bir biçimde adım adım zirveye çıkmak"  olarak belirlendi.
Üniversite, yeni vizyonunu ise şöyle açıklandı:
"Kaliteli eğitimi ile tercih edilen, nitelikli bilimsel araştırmalar yapan, yenilikçiliği ve girişimciliği ile refah artışına katkı sağlayan üçüncü nesil üniversite olmak" 
Yükseköğretimi daha yaygın ve erişilebilir hale getirmek için Uludağ Üniversitesi, 2021 yılına kadar uzaktan eğitim ile açıköğretimin altyapısını da oluşturacak.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, stratejik planlamanın çağdaş yönetim anlayışının bir gereği olarak öncelikleri belirlemenin ve bunları uygulamaya geçirmenin en önemli araçlarından biri olduğunu söyleyerek şöyle dedi.
"Uludağ Üniversitesi olarak en önemli hedefimiz; kentimizin ve ülkemizin kalkınma hedeflerine en yüksek katkıyı sağlarken akademik ve bilimsel başarılarıyla Türkiye'nin ilk 10 üniversitesi arasında yer almaktır. Bu çalışmaları gerçekleştirirken akılcı planlama, etkin bütçe yönetimi, dış kaynaklara ulaşım ve doğru işbirlikleri kurmak, yönetim anlayışımızın ilkelerini oluşturmaktadır."

TAYSAD'da hedef pazarlar

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), 2017 rotasını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. 
Türk otomotiv tedarik sanayicileri önümüzdeki yıl İran, Hindistan, Çin, Amerika'yı hedef pazarlar olarak belirledi.

Karabıyık'tan değerlendirme

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
İktidarın başkanlık sistemi getirme telaşına düştüğü ve teröre, savaşa, Türkiye'nin içinde bulunduğu tüm sorunlara rağmen önceliğini bu yönde bir anayasa yapmaya verdiği şu günlerde başkanlık sisteminin doğru olmadığını, güçlendirilmiş parlamenter sisteminin olması gerektiğini her yerde vurguladıklarını söyleyen Karabıyık, bu konuda mücadelelerinin süreceğinin altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.