Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÜ Rekabet Kulübü

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 04:43

Bursa'nın önemli STK'larından Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB), Uludağ Üniversitesi'nde değerli bir girişimde bulunuyor.
URTEB ve UÜ yetkilileri üniversitede toplantıda Rekabet Kulübü kurulmasının amaçları ve izlenilecek yol hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Üniversitede URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, Başkan Yardımcısı Mürsel Öztürk, Genel Sekreter Avukat Handan Özcebe, Genel Sayman Emir Turupcu ile UÜ topluluk başkanlarından Hatice Soyalp, Kağan Çoban, Enes Uçak, Anıl Bayrak, Uğur Konağ ve Ezgi Ertunç'un katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Şimdi vizelerin bitiminden sonra çalışmalarla ilgili yeni bir toplantı yapılması da kararlaştırıldı.
URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, programa katılan topluluk başkanlarına teşekkür ederek, "Amacımız, teşebbüsleri rekabet konusunda yeterli bilgiye sahip yeni nesil gençlerle donatmaktır. Rekabete dönük eğitim bir gerekliliktir. Bu konuda yüksek lisans tezleri ve doktoralar mutlaka özendirilmeli, desteklenmelidir. URTEB, bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır" dedi.
URTEB'i bu önemli girişiminden ötürü kutluyorum.

Rotary ve meslek seçimi

Nilüfer Rotary Kulübü'nün ev sahipliğinde Rotary 2440. Bölge 2. Grup Kulüpleri ve Nilüfer Belediyesi ortaklaşa Meslekler Fuarı düzenledi. Bu fuarda lise ve üniversiteli gençlere meslek tanıtımları yapıldı. İkincisi düzenlenen Meslek Fuarı, bundan sonraki yıllarda da düzenli olarak tekrarlanarak geleneksel hale getirilecek.
Fuar, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'nde bir gün sürdü ve fuara lise ile üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi.

BTB'den girişimcilik

Bursa Ticaret Borsası (BTB) ve KOSGEB Bursa Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle 30 kursiyer "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" aldı.
Toplam 32 saat süren eğitimlerde kursiyerler; uzman eğitmenlerden girişimcilik, işbirliği geliştirme, pazar araştırmaları, üretim, yönetim planı, finansal planlama gibi temel konularda ders aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.