Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzun lafa gerek yok, ya olmasaydı!..

Yazının Giriş Tarihi: 11.11.2018 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.11.2018 07:42

Uzun lafa gerek yok, ya olmasaydı!..

Ülkemizin kurtarıcısı, cumhuriyetimizin kurucusu, ülkenin yüzünü çağdaşlığa çeviren, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha andık. Bizleri manda ve himaye altında yaşayan bir ulus olmaktan kurtaran; yaptığı devrimlerle çağdaşlığın yolunu gösteren; borç içindeki ülkenin o günün kısıtlı ve olmayan olanakları ile tüm borçlarını ödeyen; yokluk içinde iken spordan, sanata ve bilimden, kültüre uzanan geniş bir yelpazede daha nitelikli bir gelecek hazırlamak için öğrencilerimizi yurtdışına gönderen; üniversitelerimizin temellerini atan; sanayi hamlemizi başlatan bir liderden söz ediyorum. Uzun uzun anlatmaya gerek yok. Uzun lafa gerek yok, ya olmasaydı!.. Sadece seveni de, sevmeyeni de bir düşünsün. Onun sözleri ile onu bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum: "Eğer benim sözlerim bir gün bilimle ters düşerse, bilimi seçin."

Başkan Aktaş ve kentsel dönüşüm

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşümü uzmanlarıyla beraber masaya yatırdı. Bursa'daki kentsel dönüşüm durumunu detaylıca değerlendirmek için Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Muradiye Salonu'nda, Bursa Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri, müteahhitler, inşaat mühendisleri, mimarlar, şehir plancıları ve meslek odaları temsilcileri bir araya geldi. Bu toplantıda kentsel dönüşüm ve 0,50 emsal artışındaki son durum hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşümün Bursa'da önemli konular arasında olduğunu belirterek, "Her gecenin sabahı vardır. Bursa'da bugüne kadar plansız büyümenin karşılığında bugünlere gelindi. Bundan sonraki süreçle alakalı ne yapabiliriz, bunu inceliyoruz. Türkiye çok sıkıntılı dönemler geçirdi ama aşıldı. Bursa'da da bu problem de bertaraf edilecektir" dedi.

Korupark Siesta, Erol ve Kurkur

Siesta kentimizde sınırsız kahve çeşitleri ve Akdeniz mutfağından seçkin lezzetleri ile tanınıyor. Şimdi artık Korupark'ta da bir Siesta var. Bursa iş dünyasının yakından tanıdığı iki isim Sami Erol ve Aykan Kurkur, Korupark Siesta'yı açtılar. Önümüzdeki cumartesi günü resmi açılışı yapılacak mekan hizmet vermeye başladı. Cuma günü bu güzel mekanın basına küçük bir tanıtımı yapıldı. Siesta lezzetlerini geniş kitleler ile buluşturmak hedefi ile yola çıktıklarını belirten Erol ve Kurkur, "Bünyemizde çalışan deneyimli kadromuz ile misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Siesta markası, Bursa'da çok uzun yıllardır bilinen ve tercih edilen konumda. Ziyaretçilerimiz burada kahvelerini içip yemeklerini yiyebilecek ve sevdikleriyle birlikte keyifle vakit geçirebilecek." dediler. Sami Erol ve Aykan Kurkur'a hayırlı olsun diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.