Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vahapoğlu: Siyaset varsa MHP vardır

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2019 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 08:38

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile önceki gün Eker Meydan'daki Başrol'de bir kahvaltıda bir araya geldik. MHP Bursa İl Yönetimi'nde basından sorumlu başkan yardımcısı meslektaşımız İbrahim Öğe'nin organize ettiği toplantıda Mustafa Hidayet Vahapoğlu, MHP MYK Üyesi Fevzi Zırhlıoğlu, MHP MYK Üyesi Kadir Çitil ve MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı da vardı. Sohbetimiz 2 saati aşkın bir süre devam etti.


Bilindiği gibi Vahapoğlu 30 yıla yakın Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği gibi kritik görevlerde bulundu. Vahapoğlu aynı zamanda eğitim yönetimi, teftişi ve planlaması alanında doktora sahibi.
Kendisi ile beka söyleminden, andımıza; kamu kurumlarında TC'nin kaldırılmasından, FETÖ konusuna kadar geniş bir yelpazede uzun uzun sohbet etme olanağımız doğru.
Uzun yıllardır meslek hayatımda her insan kendine özgü olsa da 3 tip siyasetçi tanıdım. Bunlardan ilki siyaseti meslek edinmiş insanlar, bir alanda uzmanlaşmış belirli bir siyasetin içinde olan insanlar ve de devlet adamı kimliğindeki siyasetçiler. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu bu sınıflandırma içinde devlet adamı kimliğindeki tanıdığım siyasetçilerin içinde yer alıyor. Hamaset yapmıyor, konuştuğumuz konulara hakim, konuları derinlemesine analiz edebiliyor ve bu noktada geçmiş deneyimlerden dersler çıkarabiliyor. Onunla sohbet keyifliydi.

Konuştuğumuz bazı konular ise bir dost sohbeti toplantısı içinde kalan konular oldu. Konuşmalarından bazı başlıklar şöyleydi:
"Tarihi örtemezsiniz. Her bağlamda yaratılan boşlukları bir fikri akımın doldurması doğaldır. Önemli olan o boşlukları yaratmamaktır. FETÖ'nün siyasi ayağı, beyin ve finans takımları çözülmelidir. Tebligatçılarla, çorbacılarla bir yere varamayız. Bu tehdit devam etmektedir.
Sayın Meral Akşener'in İYİ Parti'ye oy verdiğini düşünmüyorum. AK Parti'ye oy vermiştir.
Liderimiz Devlet Bahçeli dün akşam katıldığı bir televizyon programında mesaj verdi. Siyasette birtakım beklentiler olur, o beklentilerin içerisinde birtakım kırgınlıklar olup başka partilere gitmiş arkadaşlarımız olmuş olabilir, ben bunların gittikleri yerde mutlu olduklarını sanmıyorum. Gittikleri yerde tabiri caizse merdiven görevi gördüler. Liderimiz, bir dargınlığınız varsa gelin kucaklaşalım diyor ve ben de bu kardeşlerimize söylüyorum ki, dün gitmiş olabilirsin, ama gelin omuz omuza ülkemize hizmet etmeye devam edelim. Ülkücünün yeri MHP'dir.
Terörist sözü ne CHP ne İYİ Parti seçmenine yönelik değildir. Genel Başkan bu konuda çok hassas. Öyle bir durum olsa, "Gel kardeşim helalleşelim kucaklaşalım der mi? Demez. Oradaki muhatap Sayın Kılıçdaroğlu ve merkez yönetimi, Sayın Akşener ve Genel İdare Kurulu'dur. Onun dışında kesinlikle, özellikle de lider seviyesindeki bir siyasetçinin o şekilde genelleme yapmayacağını bilmek lazım."

Yıllar önce rahmetli Vehbi Koç şunu söylüyordu:
"Devletim ve ülkem varsa ben de varım."
Mustafa Hidayet Vahapoğlu da benzer bir söylemle şunu söyledi:
"Türkiye varsa siyaset vardır.
Siyaset varsa MHP vardır."
Vahapoğlu'nun telefonun arkasında ise Sttutgart Ülkü Ocakları başkanının yapmış olduğu bir Atatürk çıkartması bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.