Hava Durumu

Vali Canbolat, Bayrak ve mesleki-teknik eğitim

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2018 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2018 08:01

Bursa sanayisine göz attığımızda çok sayıda sanat okulu mezunu sanayicimiz ile karşılaşırız. Özellikle büyüklerimizin kurduğu birçok dev kuruluş bugün ikinci ve üçüncü kuşak tarafından devam ettirilmektedir.
İşte burda Mesleki-Teknik Eğitim'in geliştirilmesi konusunda kısa adı BOSİAD olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği bir proje geliştirdi.
Geçenlerde bu dernek yönetimi başkanları Abdullah Bayrak başkanlığında yeni valimiz Yakup Canbolat'ı ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.
Bu ziyarette de Başkan Bayrak bu konuyu gündeme getirerek, hayata geçirmeye çalıştıkları 'BOSİAD Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Projesi' hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında BOSİAD bilindiği gibi olanakları kısıtlı, başarılı gençlerin sanayi, bilişim ve hizmet sektörüne eleman yetiştiren meslek liselerine girmelerinin desteklenmesi, staj olanağı sağlanarak, bilgi, beceri ve yeterliliklerinin artırılması ve ekonominin ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik elemanların yetiştirilmesini amaçlıyor. Burada 2019 yılı başında üretim seferberliğinin neferleri için bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.
Abdullah Bayrak, bu konudaki detayları Vali Canbolat'a anlattıktan sonra kendisinden konu ile ilgili destek istedi.
Vali Canbolat ise "Artık sanayi bölgelerinin içine meslek liseleri açılıyor, yanına yurtlar yapılıyor. Böyle bir yapıya gidilerek meslek liseleri cazip hale getirilmeli. Maalesef bir dönem belli tartışmalar nedeniyle meslek liseleri cazibesini kaybetti. Ve meslek liselerini dönüştüremedik, bu da bir gerçek. Bu okullar sanayi ile entegre hale getirmek lazım. Tabii bu dönüşüm bir süreç gerektiriyor. Güzel projeniz için şimdiden kutluyorum." dedi.
Ziyaretin sonunda Başkan Bayrak, Vali Canbolat'a benim kaleme almaktan gurur duyduğum Bursa OSB'yi anlatan "Bir Sanayi Devrimi" kitabını takdim etti.

GÖKÇELİK'E DESİGN TURKEY'DEN ÖDÜL

Yalçın Aras'ın sahibi olduğu kentimizin köklü kuruluşlarından Gökçelik, Design Turkey'den tasarım ödülüne layık görüldü.
Raf sistemleri alanının güçlü markalarından Gökçelik bünyesinde bulunan Tasarım Merkezi ekibinin tasarlamış olduğu Modüler Meyve Sebze Standı, yarışmanın İyi Tasarım Kategorisi'nde ödülün sahibi oldu.
Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen Design Week Turkey 2018; tasarımcılar, sanayiciler, ihracatçılar ve etkinlikte 27 panel ve konferans, 80'den fazla konuşmacı, 26 sergi ve enstalasyon, 16 atölye çalışması, 100'ün üzerinde tasarımcı ve binlerce izleyiciyi bir araya getiren Design Week Turkey 2018, 16-18 Kasım tarihleri süresince 52 bin 300 üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.
Gökçelik adına ödülü TİM Başkanı İsmail Gülle'nin elinden Endüstriyel Tasarımcı Gizem Saray aldı.
Gelecek hedefleri hakkında bilgi veren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras ise "Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz üretim teknolojileri yatırımlarımızı, Ar-Ge ve tasarım ile destekleyerek uluslararası rekabette öne çıkmak için çaba gösteriyoruz. Bugün tasarım alanında almış olduğumuz bu ödül bize doğru yolda olduğumuzu gösteren güzel bir işaret oldu. Yatırımlarımızı sürdürürken yeni ürünler ile de perakende sektörüne fayda üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.