Hava Durumu

Vali Karaloğlu’dan yanıt var

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2014 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2014 08:03

Geçtiğimiz günlerde Osmanlı’nın 14. yüzyılda yaptığı ilk köprü olan Nilüfer Köprüsü için bir şikayeti dile getirmiştim.
Valimiz Karaloğlu, konuyu inceletmiş. Bu konu hakkında bana bir geri dönüş yapmış.
Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Vali Münir Karaloğlu şöyle diyor:
“Köprü Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Tarihi Köprüler envanterine kayıtlı bir köprüdür.  Bu köprümüz ağır tonajlı taşıt trafiğine  maruz kaldığından yıpranmaya başlamış ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüzce köprü ağır tonajlı trafiğe kapatılmıştır.
Bu köprü ile ilgili gerek hafif gerekse ağır tonajlı araçların geçişi ile ilgili düzenleme Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce yapılmaktadır.
Tarihi köprünün mimari özelliği bozulmadan restore edilmesi için gerekli röleve, restütasyon ve retorasyon projeleri hazırlanmaktadır.
Projeler tamamlanınca proje Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulacak ardından restorasyon yapılacaktır.”

Baroda çelenk karışıklığı

Bildiğiniz gibi pazartesi günü adli yılın açılışı Bursa Adliyesi’nde düzenlenen bir tören ile gerçekleştirildi.
Törenin başlangıcında Adalet Komisyonu Başkanlığı, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı ve Bursa Barosu Başkanlığı’nın çelenk koyma töreni vardı.
Baro Başkanımız Ekrem Demiröz, anons edilip çelenk koymak için çıkınca, baronun çelenginin daha gelmediği ortaya çıktı.
Meğerse 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Adli Yıl açılışı için sipariş  verilen çelenklerin getiriliş saatleri karıştırılınca, biri bir saat önce, biri bir saat sonra gitmiş.
Bu duruma üzülen Baro Başkanımız Ekrem Demiröz’ü ise diğer konuklar teselli etmiş.

Stadyum çatısı kaplanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumun çatısında yaklaşık 40 metre yükseklikte çalışan işçiler, beyaz renkli teflon malzemenin kaplamasına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çatıdaki yeşil- beyaz örtünün kaplanmasıyla yeni stadyumun tüm görselliğiyle kent siluetindeki yerini alacağını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte stadyumda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yüklenici firmanın sorumlularından çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altepe, Bursa’nın yeni sembolü olacak en önemli anıtsal yapılardan biri olan stadyumda çalışmaların hızla ilerlediğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.