Hava Durumu

Vali Karaloğlu, Diyarbakır ve çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2021 08:02

Geçtiğimiz haftasonu Diyarbakır'da bir toplantı vardı. Bu toplantıya Bursa'dan TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi olarak BURKON ve NETWORK Fuarcılık'ın sahibi Hasan Eker de katıldı.

Diyarbakır'da TURSAB ve Diyarbakır Valiliği arasında TÜRSAB Fuarcılık AŞ ile ilgili bir protokol imzalandı. Bu protokol ile önümüzdeki yıl Diyarbakır çevresini içeren Mezopotamya diye adlandırılan bölgede bir Bölgesel Turizm ve Gastronomi Fuarı düzenlenecek.

Bu fuar 24-27 Mart 2022'de Diyarbakır'da Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde hayata geçirilecek.

Bu konu ile ilgili olarak Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Belediye Başkan Vekili olan Bursa eski Valisi Münir Karaloğlu ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya bir lansman toplantısı düzenledi. Lansman Diyarbakır Suriçi'ndeki şu anda Kent Müzesi olarak da kullanılan Cemil Paşa Konağı'nda yapıldı.

KARALOĞLU'NUN SÖYLEMİ

Bu toplantı sırasında Vali Münir Karaloğlu, Hasan Eker'e dönerek şunları söyler:

"Hasan, Bursa'dan gelen turlar 4 saat uğrayıp, konaklamasız gidiyor. Bunu mutlaka konaklamalı yapın. Mezopotamya Altın Üçgen Turu diye bir program olsun. Urfa, Mardin ve Diyarbakır gezilsin."

Bu konuşmanın ardından Vali Münir Karaloğlu, fuardan beklentilerini dile getirdikten sonra düzenlenecek fuarda "Yurtiçinden Bursa ve yurtdışında da Erbil'i fuarda kardeş şehir yapmak istiyoruz." der.

Gelen misafirlere Mithras tapınağı da gezdirilir. Anadolu'daki iki Mithras tapınağından birisi olan (diğeri Gaziantep'te) bu tapınak, 2017 yılında Zerzevan Kalesi'nde tesadüfen keşfedilir. 1800 yıllık olduğu tahmin edilmektedir.

Mitra(Mihtras-Mikail)Zerdüştlük dininde ahit, yemin, anlaşmadan sorumlu ilahi varlıktır. Sözleşmelere uyulmasını denetlemenin yanında her şeyi gören; gerçeğin, sığırların, hasadın ve suyun koruyucusu olduğuna inanılır.

*****

CEZMİ AKDİŞ ÖDÜLE DOYMUYOR

Eşi Prof.Dr.Mübeccel Akdiş ile birlikte kısa bir süre önce Bursa Uludağ Üniversitesi'nden hem onursal profesörlük ünvanı alan, hem de ilk dersi veren Prof.Dr.Cezmi Akdiş'e Almanya'dan önemli bir ödül geldi.

Modern disiplinler arası Alerji Bilim Dalının öncüsü olarak kabul edilen uluslararası üne sahip alergolog Erich Fuchs (1921-2008) adına her yıl verilen ödül, bu yıl Prof. Dr. Cezmi Akdiş'e verildi

Türkiye Alerji Derneği bu konu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle dedi:

"İsviçre'de alerji ve immünoloji alanında öncü çalışmaları ile tanınan SIAF Enstitüsünün Direktörü olan Prof. Cezmi Akdiş'i hem başarılı çalışmaları hem de Türk Bilim İnsanlarına verdiği destek nedeniyle gururla izliyoruz."

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan SIAF Enstitüsünün Direktörü Prof. Dr. Cezmi Akdiş ise sosyal medyadan şu mesajı duyurdu:

"Bu yılın Erich Fuchs ödülünü almak çok büyük onurdu."

SON SÖZ

Bir Türk bilim insanın uluslararası bilim platformunda çok değerli bir ödüle layık görülmesi, gerçekten gurur verici. Hem kentimizin, hem de ülkemizin tanıtımı noktasında önemli katkı.

Sevgili Cezmi'yi tanımış olmak, onunla bir dönemler spor sahalarında olmak ve onu köşeme taşımak benim özelimde gurur verici bir olay.

Bursa'yı ve ülkemizi kıvandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.