Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Küçük ile yemek

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2017 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2017 08:30

Bürokratlık zor iştir. Bir dönem bir ildesiniz, diğer dönem başka bir ilde. Biz gazetecilerin üst düzey bürokratlarla kurduğu ilişkiler de ilginçtir. Kimine içiniz ısınır, dost olursunuz. Kimisine de ısınmaz. Olabildiğince az görüşmeye çalışırsınız.
Kuşkusuz valilik gibi önemli bir görevde, bir dönem bulunduğunuz ilde yıllar sonra iyi anılacak izler bırakmak önem taşır.
Kırk yılı aşan meslek yaşantımda çok sayıda vali ile çalıştık. Kimisiyle dost olduk, kimisi açık yürekliydi, kimisi de Çin ordusu gibi korumalarla dolaşırdı.
Bu valiler arasında bizi ilk şaşkınlığa uğratan Oğuz Kağan Köksal olmuştu. O Bursa'ya atandığında ilk iş olarak bir grup gazeteciye Vali Köşkü'nde bir kahvaltı vermişti. Böylece birçok gazeteci arkadaşımız ilk kez Vali Köşkü'nü görmüştü.

Yeni valimiz İzzettin Küçük görevine şanssız başladı. Göreve başlar, başlamaz 15 Temmuz başarısız darbe girişimi ile karşılaştı. O sıkıntılı günlerde kentin huzurunun sağlanması noktasında başarılı bir yönetim sergiledi. Bugün sıkıntılar azalsa da mücadele devam ediyor.
Küçük, göreve geldiğinde basınla bir tanışma yemeği organize etmişti.

Hemen darbe girişiminin ardından. Önceki akşam da Vali İzzettin Küçük, Bursa'da bugüne kadar hiçbir valinin yapmadığını yaptı ve Bursa basını ile sohbet toplantısı düzenleyip, basın gözünden Bursa sorunlarını dinledi. Gazeteci arkadaşlarımız açık yüreklilikle kendilerine göre sorun olarak algıladıkları konuları Vali Küçük ile paylaştı.

Bir biçimde paydaşlarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmak, günümüz yönetim anlayışında önemli bir yönetişim becerisi olarak karşımıza çıkıyor.
Sayın Valimiz İzzettin Küçük'e Bursa'nın kurtuluş gününe ve gazetemizin kuruluş gününe denk gelen bu yemek için teşekkür ediyorum.
Nasıl olsa, birçok gazeteci kardeşimiz, vali beyin anlattıklarını paylaşacak. Ben olayı kısa bir analiz ile değerlendirmek istedim.

Önümüzdeki günlerde ise Vali İzzettin Küçük'ün kentimizde başlattığı uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele noktasında Türkiye'de ilk kez hayata geçirilecek olan bir proje olan İnsanlık Köyleri Projesi'nden detaylı biçimde söz etmek istiyorum.
Bu proje hepimizin gönüllü olarak desteklemesi gereken bir proje.

Skal Kulüp toplantısı

Uluslararası Otel Yönetici ve Profesyonelleri derneği olan Skal Klüp Bursa Şubesi bu ayki toplantısını pazartesi günü akşamı Kaburga Et'te yapıyor.
Başkanlığını Hüseyin Özdilek'in yaptığı derneğin bu ayki ev sahibi derneğin yeni üyesi olan Celal Gökçen.
Bu yemeğe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay da katılacak.

Üniversitemiz açılıyor

Uludağ Üniversitesi, 2017-2018 eğitim dönemine bugün düzenlenecek törenle başlıyor. Üniversitenin açılış törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da katılacak.
Tören saat 10.00'da Prof.Dr.Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapılacak.


Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay nezdinde tüm Uludağ Üniversitesi'ne başarılı bir eğitim yılı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.