Hava Durumu

Varank’ın FAGNER ve ERKALIP ziyareti

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2022 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2022 08:18

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’da birtakım çalışmalarda bulundu. TOGG için Bursa’ya gelen Bakan Varank’ın, Bursa’daki duraklarından biri de ERTEV ve ERMETAL oldu.

Fahrettin Gülener’in sahibi olduğu ERTEV Vakfı’nı gezen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ERTEV Vakfı Eğitim Alanı’nı teftiş etti ve “FAGNER Makine Alanı Eğitim Modeli” hakkında Gülener’den bilgi aldı.

Daha sonra ERMETAL Şirketler Grubu bünyesindeki ERKALIP firmasını gezen Bakan Varank, bu fabrikadaki TOGG kalıplarının finale ulaşan basılmış parçaları ve kalıpların yapılış şekillerini de görme ve inceleme fırsatı buldu.

Fahrettin Gülener konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank bizleri onurlandırdılar. Kendisi daha önceden duymuş olduğu FAGNER Makine Alanı Eğitim Modeli ile çok yakından ilgilendi. Zamanının büyük bölümünü orada geçirdi. Kendisini bilgilendirdik.

Modelimiz son olarak İngiltere’de düzenlenen fuarda da büyük ilgi görmüştü. O fuarda sadece Vestel ve biz Benmaker olarak vardık.

Sayın Bakanımıza ziyaretleri için çok teşekkür ediyoruz. Bizlere güç verdi ve motive etti.”

Bakan Varank’ın ziyareti sırasında Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, BEBKA Genel Sekreteri Dr. M. Zeki Durak ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz de ona eşlik etti.

NURDAN YILMAZ ARSLAN VE AKERAMOS

Aysun Çölbayır Diniz’in 2016 yılında Bursa’da kurmuş olduğu  Akeramos Sanat Merkezi, hem sanatı hem de eğitimci kişiliği ile öne çıkan Nurdan Yılmaz Arslan’ın  ‘Geriye kalan/Remainder’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Dün açılan sergide sanatçının son dönem çalışmalarından 23 seramik-porselen eser bulunuyor. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam-Seramik Bölümü öğretim üyesi olan Nurdan Yılmaz Arslan’ın bu sergi profesörlük çalışmasından.

Sergi 30 Nisan’a kadar açık kalacak.

Sanatçı ve öğretim üyesi Nurdan Yılmaz Arslan çalışmaları hakkında şunları söylüyor:

“1995 yılında Bosna Savaşları ile başlayan kavramsal çalışmalarım seramiğin plastik ifade dili ile yeniden farklı bir boyuta taşındı. Ülkemizdeki kadınlara yönelik şiddet, son yıllarda dünyadaki savaşlar ve göç sorunsallarını çocuk oyunları ve hikayeleri üzerinden yeniden kurguluyorum.

 Teknik, estetik ve düşünsel yorumlarımın toprak ile hayat bulduğu seramiklerimi özgün olmanın ifade dili olarak açıklayabilirim. İletişimin son hızla hayatımızı şekillendirdiği çağımızda, iletişim kuramayan toplumlar ve bireyler olduk. Belki de biz sanatçılar bu kaostan kurtulmak için, hayatı anlamlandırmaya çalışıyoruz.”

Sanatçı alanında uluslararası ve ulusal sempozyumlara, kongrelere, sergilere katıldı, çeşitli bildiriler, konferanslar sundu. Hakemli dergilerde ve kitaplarda alanı ile ilgili hakemlik,    editörlük görevlerinde, seramik yarışmalarında jüri üyeliği görevlerinde bulundu. Dört kişisel sergi açan sanatçı, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda grup sergilerine katıldı.

Ceramic and Glass, Keramika a Skalo gibi uluslararası dergilerde ve ulusal dergilerde yer aldı. 2012 Bapko Eğitim-Altyapı Proje çalışması ile  “Sosyal Bilimler” Rektörlük Hizmet Ödülünü aldı. Çalışmaları yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere birçok şehirde,  müzelerde, özel kuruluşlarda ve kişisel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

Sanatçı Nurdan Yılmaz Arslan aynı zamanda Türk Seramik Derneği, AIAP – Unesco Plastik Sanatlar Derneği, Görsav, Öğretim Üyeleri Derneği ve TÜMÖD üyesi.

Bu güzel sergiyi bizlerle buluşturan Akeramos sahibi Aysun Çölbayır Diniz ve Nurdan Yılmaz Arslan’a teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.