Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vefa ve geç kalmış bir yazı

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2019 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2019 08:25

Bir dönem için Vefa, Türkiye liglerin başarılı bir takımı; bazıları için İstanbul'da bir semt, kimileri için adı boza ile özdeşleşmiş bir marka ve bazıları içinde çok önemli bir insani değer.
İşte bu unutmaya başladığımız değerin sürdürülebilir bir örneğini BUSİAD Ailesi, Ersöz ve Baylan Ailesi ile birlikte 24 yıldır sürdürmekte.
BUSİAD'ın Kurucu Başkanı merhum Doğan Ersöz 19 Aralık'ta vefatının 24. yılında Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.
Törene BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, BUSİAD Yüksek Danışma Kurulu (YDK) Başkanı Günal Baylan ve eşi Beril Baylan(Doğan Ersöz'ün kızı) olmak üzere dernek üyeleri, Ersöz Ailesi ve merhum Doğan Ersöz'ün yakın dostları katıldı.
Doğan Ersöz'ün mezarı başında dualar okunmasının ardından, BUSİAD Başkanı Türkay, Ersöz'ün kurucusu olduğu BUSİAD'ın bu yıl 40 yılı geride bıraktığını belirterek şükranlarını sundu. BUSİAD YDK Başkanı Günal Baylan ise, BUSİAD yönetim ve üyelerinin hayırlı evlatlar olduğunu geçen bu sürede yaptıkları çalışmalarla gösterdiklerini söyledi.
Yakup Altınöz ve Prof. Dr. Ali Ceylan ile eski Osmangazi Belediye Başkanı Erhan Keleşoğlu da söz alarak, onun kendi kişisel hayatlarına, BUSİAD'a ve Bursa ekonomisine katkılarını dile getirdiler.
Anma günü ertesinde yazmayı planladığım bu yazıyı bir türlü kaleme alamamıştım. Yazıyı adeta yeni yılın ilk yazısı yapıp, bir değeri anımsatmak istedim.
Doğan Ağabey'i BUSİAD'ı kurduğu dönemde tanıdım. O Bursa'nın her zaman eksikliğini hissettiği bir entelektüeliydi. Zamanının ilerisinde vizyon sahibi bir insandı.
Yerinde rahat uyusun. BUSİAD'ı ve ailesini de güzel bir örneği sürdürdüğü için kutluyorum.

Yeni yılınız kutlu olsun

2019 yılının ilk günü bugün. Bir biçimde geride bıraktığımız 2018 yılının yorgunluğunu atıyoruz. Çoğumuz evinde veya bir tatil yerinde. Bazılarımız ise yılbaşı dahil bizler için, çalışmaya devam etti.
İçinde yaşadığımız dünya sürekli değişiyor.
Gelişen teknoloji, insanı da bir biçimde değiştiriyor ve adeta bir makineye dönüştürüyor.
Bir koşuşturma içindeyiz. Zamanın her zamankinden daha hızlı aktığını hissediyoruz.
Zaman sanki koşuyor.
Bu değişim ve dönüşüm birçok değerimizin de önemini yitirmesine, unutulmasına veya öncelikler listemizden çıkmasına neden olmakta.
Kuşkusuz her yılbaşı veya milat kabul ettiğimiz her bayram gibi yeni umutlar, yeni planlar ve yeni hayallerle yeni yıl başlıyor.
Üstte yazdığım yazıyı özellikle bugüne bıraktım.
Unutulan bir insanı değeri yani vefayı anımsatayım diye.
Ne ekersek, biçeceğimiz o olacak. Aynen Einstein'in dediği gibi aynı şeyleri deneyerek farklı sonuçlar almayı beklemeyin.
Yeni yılınız kutlu olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.