Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vehbi Koç Ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 04:43

Bundan 48 yıl önce Türkiye'nin ilk özel vakfı olarak Vehbi Koç Vakfı kuruldu. Bu vakıf 16 yıldır düzenli olarak Vehbi Koç Ödülleri adı altında bir ödül veriyor. Bu ödül sırasıyla her yıl kültür, eğitim ve sağlık alanında veriliyor.
Bu yıl kültür alanında verilen ödülün sahibi Prof.Dr.Zeynep Ahunbay oldu.
Bir anımsatma yapmak isterim. Bilim alanında ilk Nobeli ülkemize getiren Prof.Dr.Aziz Sancar'ı laf aramızda ödülü alana kadar tanımıyorduk. 2007 yılında sağlık alanında verilen Vehbi Koç Ödülü, Aziz Sancar'a verilmiş.
Bugüne kadar Vehbi Koç Ödülleri'ni alanların listesi de şöyle:

"2017, Kültür- Prof.Dr.Zeynep Ahunbay; 2016, Sağlık - Prof. Dr. Kamil Uğurbil; 2015, Eğitim - Prof. Dr. Ali Nesin; 2014, Kültür - Prof. Dr. Zeynep Çelik; 2013, Sağlık - Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil; 2012, Eğitim - Prof. Dr. Nermin Abadan Unat; 2011, Kültür - Prof. Dr. Filiz Ali; 2010, Sağlık - Prof. Dr. Turgay Dalkara; 2009, Eğitim - Prof. Dr. Türkan Saylan; 2008, Kültür - Prof. Dr. Mehmet Özdoğan; 2007, Sağlık - Prof. Dr. Aziz Sancar; 2006, Eğitim - Nuri Okutan; 2005, Kültür - Fazıl Hüsnü Dağlarca; 2004, Sağlık - Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü; 2003, Eğitim - Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV); 2002, Kültür - Topkapı Sarayı Müzesi."

İnce'den Bozbey'e ziyaret

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Nilüfer'de miting öncesi Nilüfer Belediyesi Halk Evi'ni ziyaret etti.
Başkan Mustafa Bozbey'in makamında gerçekleşen ziyarette CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, CHP Nilüfer İlçe Başkanı M. Turan Tansal, hazır bulundu.

Ar Ge mühendisi yetiştirme

İlki geçtiğimiz yıl BUSİAD öncülüğünde organize edilen Nitelikli Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı'nın ikincisi bu yıl Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliği ile cumartesi günü TOFAŞ Akademi'de start alıyor.
Program öncesi proje paydaşı olan TOFAŞ, Bosch, Martur ve Coşkunöz Holding temsilcilerinin yanı sıra; OİB ve BUSİAD üyelerinin, programa katılmaya hak kazanan öğrencilerin, mülakatta görev alan firma yetkililerinin, eğitmenlerin ve Ar-Ge merkezine sahip firmaların üst düzey yöneticilerinin de katılacağı bir bilgilendirme ve tanıtım toplantısı perşembe günü OİB'de gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.