Hava Durumu

Yahya Çifti ile sohbet

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2020 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 08:00

Nejat Yahya, Çin'in Bursa fahri konsolosu, eşi Ulviye Yahya bir tekstil mühendisi. Yahya çifti Bursa sosyal yaşantısı ve Bursa iş dünyası içinde etkin olan bir aile. Özellikle tekstil ağırlıklı dış ticaret işiyle uğraşıyorlar.

Bu iki isimle bir ortak yönüm var. İkisi de geçmiş yıllarda rahmetli babamla birlikte Sönmez Holding bünyesinde çalıştılar. Tanışıklığımız o kadar eskiye dayanır.

Uzunca bir süredir görüşemiyorduk. Geçtiğimiz gün Nejat Yahya ve Ulviye Yahya'ya uğradım. Hem Çin çayımı içtim. Hem de iş dünyası, dış ticaret ve Çin'i konuştuk.

Güzel bir sohbet oldu. Ufkumuzu yeniledik. Güzel ev sahiplikleri için teşekkür ediyorum. Sohbet sonu bir de anı fotoğrafımız oldu.

SELO KIZINCA

Sevgili Selahattin Adıgüzeller, geçtiğimiz gün sinirlenmiş ve sosyal medya paylaşımında şunları yazmış:

"Son kez yazıyorum... 'herkes' sözcüğünü 'herkez' olarak yazanı çıkaracağım arkadaşlıktan"

Selo'ya notum var:

"Sevgili Selo; lütfen 'herkes'i, 'herkez' olarak yazan, 'herkes'i çıkarma. 'herkes'i, herkez, 'herkez' olarak yazanları çıkart..."

ERKAN IŞIĞIÇOK HOCA VE KALİTE

Prof. Dr. Erkan Işığıçok hocamız Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi. Sayısız öğrenci yetiştirdi. Kendisi aynı zamanda Kal Bir (Kalite Birliği) başkanlığını da yapıyor.

Erkan hocanın çok sayıdaki kitabına "Kalite Yolculuğu1 ve Kalite Yolculuğu 2" kitapları da eklendi. Geçtiğimiz günlerde Erkan Hoca kitaplarını medyamız kalite çalışmalarına yol göstericilik yapan Hamdi Dilmenler'e vermiş. Sosyal medyada da paylaşılmış.

Buradan önce Erkan Hocamı kutluyorum. Üretiminin devamını diliyorum. Benim kitaplarımı da unutmasın, diyorum.

BUSİAD, BLOCKCHAİN VE ARKAN

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Endüstri 4.0/ Dijital Dönüşüm Çalışma Grubu tarafından düzenlenen "Blockchain Teknolojisi ve Uygulama Alanları" konulu online toplantının konuşmacısı Yaliyomo GmbH Kurucu ortağı Nihat Arkan oldu.

Nihat Arkan, blockchainin yanlış anlaşılmış bir terim olduğunu ifade ederek, "Blokchain, Bitcoin ve diğer kripto değerlerle biliniyor. Blokchain, bunun ötesinde bir anlam taşıyor. İnsanlık olarak bulduğumuz en güvenli sistem. Birçok farklı alanda saklama, yönetme ve depolama gibi işlemler için kullanılıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.