Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçın İpbüken'in konuşması üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2019 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2019 08:45

Yalın Enstitü Başkanı Yalçın İpbüken'in bu ay başında 2 Aralık tarihinde Yalın Zirve'nin açılışında yaptığı önemli bir konuşma vardı.
Bu konuşma mevcut durumun analizini içeriyor ve geleceğe yönelik bir vizyon çiziyordu. Sizinle bu konuşmadan bazı notları paylaşmak istiyorum.

İpbüken şunları söyledi:

"Bütün dünya zor zamanlardan geçiyor. 2020-2030 döneminin büyük değişimlere, alt üstlere yol açacağı şimdiden bekleniyor.
Ülkemiz dünyanın en zor coğrafyasında bulunuyor. Tarih boyunca büyük olayların cereyan ettiği adeta bir sırat köprüsü. "Medeniyetlerin Örsü".
Yakın çevremiz ve dünyada oluşan menfi oluşumlardan etkilenmeden ve zaman kaybetmeden doğru hedef ve yolda ilerlemek önemli. Zaman kaybının telafisi mümkün değil. İhtiyatlı iyimser olmalı, tehditleri fırsatlara çevirmeliyiz.

CUMHURİYETİN 100. YILI

29 Ekim 2023 Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı. 2023 biz Türkiye vatandaşları için çok önemli milat. Bu tarihe gün saymalı, kurum, kuruluşlar, yurttaşlar olarak her günün gereğini dikkat ve itina ile yapmalıyız. Önümüze takvimi alıp Olimpiyatlara hazırlanır gibi 3 yıl 10 ay 27 gün kaldığını işaretlemeli. Özel bir takvim hazırlayıp "gün saymalı - günün gereğini yapmalıyız". Dikkatlerimizi bir an bile bu hedef tarihten ayırmamalıyız.

2020-2030 döneminin, büyük teknik ve teknolojik değişimlerin etkisinde ekonomik, finansal, endüstriyel, sosyal ve siyasi değişimleri, altüstleri de beraberinde getireceği görülüyor. Müşteri ve pazar davranışları radikal bir şekilde değişiyor. Ticaret ve sanayinin ağırlık merkezi doğuya kayıyor. Dünyadaki her ülke refahtan pay almak için çaba içinde. Halen yaşamakta olduğumuz önemli çevre ve iklim olayları daha büyük sorunların adeta habercisi.

TÜRKİYE 5.0

Türkiye, kendi kutup yıldızını belirlemelidir. Almanların sanayi 4.0, Japonların 5.0, Amerikalıların "Fridman Doktirinin Ötesi" bu ülkelerin kendi ihtiyaçlarını, beklentilerini aksettiriyor. Türkiye'nin 2030 vizyonunu ise, müsaadenizle, "Türkiye 5.0" olarak ifade ediyorum.

Türkiye 5.0 temel öncelikleri; 1.önce insanımız; refahı bütün yurttaşların erişebileceği umut haline getirmeliyiz; Eğitimde 21. Yüzyıl üretken Türk Vatandaşını yetiştirebilmeliyiz 2.Her alanda ve manada yalın üretimi ve yönetimi ülkemizin her iline yaygınlaştırmalıyız, 3.Yeterli ve ihtiyacımız olan teknoloji ve digitalleşmeyi kendimiz yaratmalı ve yönetmeliyiz, 4.Hukuk Sistemimizi, hukuk eğitimini Dünya Standartlarına eriştirmeliyiz 5. İç ve Dış Güvenliğimizi sağlamalıyız.
Bütün bu kavramların içini doğru olarak ve zamanında doldurmak bütün Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına, kurum, kuruluş ve şirketlerine, yani bizlere düşüyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.