Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalçınbayır'a teşekkür

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2019 09:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2019 09:05

Bursa siyasetinin yakından tanıdığı bir isim de Ertuğrul Yalçınbayır. Kendisinden geçtiğimiz günlerde yazdığım Sabahattin Ali ile ilgili yazım üzerine bir telefon aldım. O günkü yazımda Sabahattin Ali'nin doğduğu yer olarak vefat ettiği Kırklareli'ni yazmışım.
Halbuki Sabahattin Ali, Bursa'da yaşayan birçok göçmen vatandaşımızın göç ettiği Bulgaristan Eğridere doğumlu. Her yıl onun adına Eğridere'de kutlamalar yapılıyor ve anılıyor. Ayrıca adına dikilmiş bir de anıt var.
Ertuğrul Yalçınbayır, Sabahattin Ali'nin "Başın öne eğilmesin, aldırma gönül aldırma" dizelerini anımsatarak Eğridereliler kimsenin önünde eğilmez, bu dizeyi şiar edinmiştir, diyor.
Teşekkürler Yalçınbayır.

BEŞ HAYLAZ İLE AÇILIŞ

Bu yıl 24.'sü gerçekleştirilen 'Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali', Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun 'Beş Haylaz' adlı oyununun gösterimiyle başladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği (ASSITEJ) Türkiye Merkezi'nin sanatsal desteği ile bu yıl 24.'sü düzenlenen "Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali", Tayyare Kültür Merkezi'nde renkli anlara imza attı.
Festival açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Festivalimiz, Bursa'ya çok yakışıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin yaşanılabilirliğini artırırken aynı zamanda çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri etkinlikleri, yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri faaliyetleri ve geleceklerinin şekillenmesine katkıda bulunacak aktiviteleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl 24.'sü gerçekleşen festivalimizin kentimizin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.
Festivale emeği geçenleri tebrik eden Başkan Aktaş, bu yıl, "Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Hizmet ve Emek Ödülü"nü de çocuk tiyatrosuna katkılarından dolayı oyuncu, yönetmen ve çevirmen Olcay Poyraz'a verdi.
BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de tiyatronun önemine değindiği konuşmasında, tiyatronun çocuklara ve gençlere özgüven kazandırdığını, yaşamlarını zenginleştirdiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.