Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalın Enstitü ve Digital Model Fabrika

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2019 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2019 08:10

Yalın Enstitü 2002 yılında TOFAŞ'ın kurucu müdürlerinden Yalçın İpbüken ve konuya gönül vermiş bir avuç arkadaşı tarafından kuruldu. O günden beri bu organizasyonun gönüllülerinden biriyim. Ülkemizi yalın üretim ve yalın yönetim modeli ile tanıştıran bu kurumun ilk etkinliği dönemin BTSO Başkanı Celal Sönmez'in destekleri ve benim de girişimlerimle BTSO'da 2002 yılında 350 kişiyle Dünya Yalın Enstitüler Birliği Başkanı Prof. Ferro'nun katılımı ile yapmıştık.
Bu ilk etkinliği 850 kişilik katılımlı yine BTSO ile birlikte gerçekleştirilen I. Yalın Zirve izledi. Daha sonra 2005 yılında Murat Coşkunkan'ın TÜGİAD Bursa Şubesi başkanlığında TÜGİAD ile birlikte gerçekleştirilmişti.
2002'den bu yana Yalın Enstitü ulusal ve uluslararası bazda çok sayıda büyük kuruluşa hizmet verdi. 2 yılda bir düzenlediği zirvelerle yalının katkılarının paylaşıldığı ve yeniliklerin aktarıldığı bir platform yarattı. Kuşkusuz bu çalışmaların içinde Bursa'dan da çok sayıda büyük kuruluş yer aldı.
Yalın Enstitü uzunca bir süredir model fabrika konusunda çalışıyor. Yalın Enstitü'nün geliştirdiği yerli ve milli Yalın Üretim ve Dijital Model Fabrika bugüne kadar ABD, İtalya, Hollanda, Portekiz, Tayland ve Ukrayna Yalın Enstitü'lerine know how ve eğitimleri ile birlikte ihraç edildi.
Daha önce T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Yalın Enstitü GOSB'de "Verimlilik Destek Programı Geliştirilmesi Projesi GOSB Pilot Bölge Eğitimleri" projesini başlatmıştı. Bu projenin kapsamını büyütmek ve model fabrikayı Türkiye sanayisinin kalkınmasına yardımcı olmak amacıyla kalıcı olarak kurmak doğrultusundaki enstitü önerilerini sunduk. Yalın Enstitü ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği Yalın Üretim ve Dijital Model Fabrika Tanıtım Toplantısı 25 Haziran 2019 tarihinde GOSB Yönetim Merkezi'nde gerçekleşti.
Verimli geçen toplantıda "birlikte öğrenme" ve "yaparak öğrenme" konularında kritik paylaşımlar sağlandı. Bu toplantıda Yalın Enstitü'nün bir süredir geliştirdiği Yalın Üretim ve Dijital Model Fabrika 3.0 eğitim seti ve uygulama eğitimi verildi ve bu eğitimin ana niteliklerini birlikte deneyimleme imkânı bulundu. Çalışma Yalın Enstitü Yönetim Kurulu Üyemiz Erol Yakut'un yönetiminde yürütüldü.
Çalışmayı izleyenler arasında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürü Dr. Halil İbrahim Çetin, Verimlilik Daire Başkanı Dr. Mustafa Kemal Akgül, Hakan Güldağ gibi isimler vardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.