Hava Durumu

Yalın İK Zirvesi

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2021 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 07:57

Ülkemiz sanayi ve iş dünyasına değer katan önemli bir STK'da kurulduğundan beri üyesi olmaktan gurur duyduğum Yalın Enstitü'dür.

Yalın Enstitü gerek danışmanlık, gerek eğitim, gerekse düzenlediği zirveleri ile sanayi ve iş dünyamıza önemli değerler katmaktadır. 2003 yılında başlayan ve 2 yılda bir yinelenen Yalın Zirveler'in dışında, Yalın İK Zirveleri ile de değer katmaya devam ediyor.

Bugün 3 gün boyunca sürecek olan Yalın İK Zirvesi başlıyor. 8-9-10 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan zirve 08:45-13:30 saatleri arasında zoom üzerinde yapılacak.

Yalın Düşünce'ye dair en bilinen ön yargı bu sistemin sadece otomotiv sektöründe geçerli olduğu düşüncesiydi. Yalın yolculuklarını kararlılıkla devam ettiren farklı sektörlerdeki ürün ve hizmet sahibi öncüler başarı öyküleri ile bu ön yargının aşılmasında büyük rol oynadılar.

Son yıllar, 'Yalın Düşünce sadece üretim departmanında uygulanır' diyen ikinci en bilinir ön yargıyı dağıtmaktadır. Toyota Yönetim Sistemi sadece üretim birimlerinde değil üst yönetimden muhasebeye, satın almadan insan kaynaklarına kadar tüm birim ve seviyelerde aynı amaçlarla ilerlenmesi gerektiğini söyler. Tüm birimlerin aynı yöne bakmaları hedeflenir.

Yön birliği sağlamak için kullanılan en önemli araç Toyota'da Hoshin Kanri olarak adlandırılan Politikaların Yayılımı'dır.

Bugün başlayacak zirvede 37 yıllık Toyota tecrübesine sahip eski Toyota Yöneticisi Isao Yoshino, Toyota'nın Hoshin Kanri yaklaşımını ve yöneticilerin Yalın Dönüşümdeki Rol ve Sorumluluklarını aktarmak için bizlerle olacak.

KİMLER KONUŞMACI?

Bu etkinlikte çok değerli konuşmacılar bulunuyor. Ayrıca, aralarında Bursa'dan konuşmacılar var. Şöyle bir konuşmacıları anımsayalım:

"Anadolu Talaşlı İmalat - Atakan Çaplı, Genel Müdür; Brisa Bridgestone - Müberra Gül Solak, Üretim Finansal Kontrol Ve Muhasebe Müdürü; Doğuş Otomotiv - Ela Kulunyar, İnsan Kaynakları Ve Süreç Yönetimi Genel Müdürü; GKN Fokker Elmo Turkey - Razan Orpak Tıratacı, İnsan Kaynakları Müdürü; GKN Fokker Elmo Turkey - Ümmü Akdud, Üretim Eğitmeni; Göktekin Yapı - Serdar Göktekin, Kurucu, Yönetim Kurulu Başkanı; HEC Montreal, Quebec, Canada - Isao Yoshıno, Eski Toyota Yöneticisi, Öğretim Görevlisi; Hugo Boss - Ebru Aydın Süngü, İnsan Kaynakları Müdürü; İstinye Üniversitesi - Prof. Dr. M. Ayberk Kurt, Dekan Ve Öğretim Üyesi; Jaguar Land Rover, UK - Meryem İnan, Eski Toyota İK Yöneticisi, İnsan Kaynakları Müdürü / Çözüm Ortağı - Yalın Enstitü; Koç Holding - Özgür Burak Akkol, İnsan Kaynakları Direktörü / Yönetim Kurulu Başkanı - TİSK & MESS; Magmaweld - Değer Elöve, İş Lideri; NG Kütahya Seramik - Aykut Erdoğan, Elektrik Bakım Müdür Yardımcısı; Oyak Renault - Tolga Görgülü, İnsan Kaynakları Direktörü; Ozon Tekstil - Duygu Sivrioğlu, Genel Müdürü; Sabancı Üniversitesi - Asuman Filiz, Strateji Danışmanı; TURAŞ Gaz Armatürleri - Ceylan Karaarslan, İnsan Kaynakları Yöneticisi; TÜPRAG Metal Madencilik - Göksel Alpaslan, İsg, Çevre Ve Risk Müdürü; Türkiye Cimnastik Federasyonu - Suat Çelen, Başkan; TTT Global Group - Dr. Akın Arslan, Y. K. Başkanı; Yalın Enstitü - Cevdet Özdoğan, Başkan Yardımcısı, Danışman, Eğitmen; Yalın Enstitü - Deniz Balaban, Teknik Tercüman; Yalın Enstitü - Erol Yakut, Yönetim Kurulu Üyesi, Danışman, Eğitmen; Yalın Enstitü - Tekiner Kaya, Danışman, Eğitmen; Yalın Enstitü - Tunç Sancı, Danışman, Eğitmen; Yalın Enstitü - Ülkü Kulaç, Genel Sekreter, Danışman, Eğitmen; Yalın Enstitü - Yalçın İpbüken, Başkan; Yeşim Tekstil - Hande Kurter, İnsan Kaynakları Müdürü; Yeşim Tekstil - Nevin Topçu, Modernizasyon ve Teknik Mühendislik Yöneticisi."

Eiji Toyoda der ki:

"Hayatlarının önemli bir kısmını bize sunan çalışanlarımızın zamanını verimli kullanmadığımız takdirde ömürlerini heba etmiş oluruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.