Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalın İK Zirvesi başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2018 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2018 08:05

Bilindiği gibi bir işletmenin en büyük sermayesi insan kaynağıdır. 2002 yılından beri ülkemizde yalın yönetim ve üretim anlayışını yaymak isteyen Yalın Enstitü Derneği, şimdi yeni bir etkinlik ile Bursa'da olacak.
3 Aralık'ta Bursa Hilton Otel'de Yalın İK Zirvesi'ni gerçekleştiriyor. Eiji Toyoda'nın dediği gibi " Ürünü oluşturan insan olduğundan insanı yetiştirmeden iş başlanmaz" sözü geçerliliğini korumaya devam ediyor.
Yalın düşünce 'insana saygı' temel prensibi ile tüm çalışanlarını geliştirmeyi ve hedeflere dahil etmeyi öngörür. İnsana saygı, insanın tüm yeteneklerini ortaya çıkarmayı gerektirir. Problemi gören, problemi çözen, kendisini, işyerini ve toplumunu, her gün daha iyiye götürmeyi amaçlayan bir çalışan hayal değildir; ihtiyaç duyulan hizmet eden bir liderlik, kararlılık ve süreklilik içeren çabadır.
Yalın İK Zirvesi, 'yalın dönüşüm'ün merkezindeki üst düzey yöneticiler, mavi yaka çalışanlar ve konu uzmanları tarafından hazırlanacak sunumlar ile zengin bir programa ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Bu arada zirve sadece İnsan Kaynakları çalışanlarını değil, bir ekibe liderlik eden tüm bölüm yöneticilerini bekliyor.

ZİRVEDE NELER VAR?

Yalın İK Zirvesi'nde şu başlıklar ön plana çıkıyor:
"Yalın 'insan' kaynakları uygulamaları ve insan kaynakları profili, insan kaynakları uygulamalarının yalın dönüşümdeki önemi. Çalışanların beden, zihin ve ruh sağlığını sağlama ve geliştirmekte İK yöneticisinin rolü. İK yönetimi olarak çalışanların gönlüne girmek; sosyal ve sağlık hizmetleri, çalışan ailelere destek. Firmaların çevre, iş güvenliği, çalışan sağlığı ve sosyal ilişkiler bilinci. Uzman ve mühendis yetiştirme; moral ve motivasyonu en üst düzeye çıkarmak, firma bağlılığı oluşturmak. Uzmanlık işlerini tasarlamak. Yüksek performanslı takımlar oluşturmak. Gelişme ve geliştirme (organizasyonel ve bireysel). Şirket ve birim içi iletişim."

BURSA'NIN GURURU TOPHANE MTAL

Bursa'nın en köklü eğitim kurumlarından biri bilindiği gibi Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Bu okulumuz kuruluşunun 150. yılı ve Öğretmenler Günü coşkusunu bir arada yaşadı.
Öğretmenler Günü vesilesiyle Mercure Otel'de düzenlenen görkemli geceye Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, 150. yıl Kutlama Komitesi Başkanı Vehbi Varlık, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Ay, geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balkantürk Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin yanı sıra okul öğretmenleri, idarecileri, eski öğretmenler ve Tophane MTAL mezunu çok sayıda işadamı katıldı.
Tophane MTAL 150. yıl marşının ardından, okulun 150 yılını anlatan kısa belgesel film izlendi.
Açılış konuşmasını yapan Tophane MTAL Müdürü Yusuf Ay, "Bitmeyecek hayaller ve rüyalarla devam edecek, ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görevi ifa etmekteyiz. Yetiştirdiğimiz ve yetiştireceğimiz nesiller ülkemizin geleceğinde önemli görevler üstlenecektir." şeklinde konuştu.
150. yıl Kutlama Komitesi Başkanı Vehbi Varlık da, "Bir ülkenin kalkınma ve refah seviyesi, o ülkenin iş hayatına katılan eğitimli insan sayısı ile doğrudan alakalıdır. Türkiye, genç nüfusu dolayısıyla işgücü potansiyeli yüksek bir ülkedir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.