Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalın Zirve 2017

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2017 06:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2017 06:58

Belirsizliklerin had safhaya ulaştığı yerel, bölgesel ve küresel bir ekonomik ortamdayız. Bu ekonomik belirsizliklerin yanına siyasal belirsizlikler, kimilerinin kurmaya çalıştığı yeni dünya düzeni de eklendiğinde, küresel platformda rekabet edebilmek, orada söz sahibi olabilmek, bir başka deyişle küresel aktör olabilmek gün geçtikçe zorlanmakta.
Türkiye gibi yeraltı kaynakları sınırlı olan ve özellikle enerji noktasında dışa bağımlı olan bir ülkenin bu arenada varolma şansı kaliteli üretimden geçmekte. Bunu yapabilmek de yeterli olmuyor, bunu küresel rekabetin içinde tercih edilecek bir aktör konumuyla yapmak gerekmekte.
Bu noktada da Avrupa'nın en kaliteli üretim üstlerinden biri olan ülkemizde "Yalın Dönüşüm" nerede ise tek şansımız. Siparişin alındığı nokta ile başlayan süreçten, faturanın tahsil edildiği ana geçen tüm prosesin içinde ana ürüne katmadeğer sağlamayan tüm israfların (zaman, maliyet, insangücü, fiziksel mekan, depolama v.b.) tespit edilip, bu sürecin dışına itildiği bir "Yalın Dönüşüm"den söz ediyorum.
Ülkemizde 2002 yılından beri merkezi Amerika'da olan Yalın Düşünceyi yaymaya çalışan ve birçok kuruma büyük katma değerler kazandıran Yalın Enstitü, iki yılda bir düzenlediği geleneksel etkinliği olan Yalın Zirve'yi bu yıl 4-5 Aralık'ta İstanbul Radisson Blu Otel'de gerçekleştirecek. Etkinliğe Dünya Yalın Enstitü (Lean Enterprise Institute) kurucuları da katılacak.

*Sarıbal ve zeytin alanları

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, zeytinlik alanları ile ilgili gündemdeki durumu değerlendirdi. Sarıbal şöyle dedi:
"AK Parti Grup Başkanvekili kamuoyunda uzun süredir tartışılan Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine İlişkin Kanun Tasarısı'ndaki, kamu yararı kararı alınan yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilebilmesine yönelik düzenlemeyi içeren 2. maddenin komisyona geri çekileceğini söyledi. Ancak daha önce 2 ve 3. maddede anlaştık denilerek yaşatılan direniş kırma çabasının bir örneğini daha yaşamaktayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.