Hava Durumu

Yelpazenin genişletilmesi ve belediyecilik

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2020 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2020 07:58

Dünkü yazımda Nilüfer Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinliklerindeki yeni yaklaşımından söz etmiştim. Yazının finalinde ise Nilüfer'in ve diğer belediyelerin bu etkinliklere ideolojik yaklaştıklarını ve bu yaklaşım değişir ise yelpazenin genişleyeceğini, bunun doğrusunun bu olduğunu ifade etmiştim.
Bu konu ile ilgili olarak Nilüfer'de yaşayan bir okuyucum Ekrem Yıldız bir geri dönüş yaptı. Son derece içten olan bu geri dönüşü olduğu gibi paylaşıyorum:
"Murat bey, Bugünkü yazınızın son bölümü için ben de sizi kutlarım. 25 yıldır Nilüfer'de oturuyorum. Nilüfer'in CHP'li belediye başkanlarına hiç oy vermedim. Ancak sonuçta halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanı benim de başkanımdır ve başımın üstünde yeri vardır. Takdir edip beğendiğim pek çok uygulamaları da vardır.
Ayrıca, sanat kültür faaliyetlerinde ise maalesef diğerleri gibi oldukça ideolojik yaklaşım sergiliyorlar. Bunu söylemekle bu faaliyetlerini beğenmiyorum demek istemiyorum; bilakis çoğunu beğeniyorum.

Çok güzel dile getirdiğiniz gibi 'Yelpazenin genişletilmesi'ni çok önemsiyorum. Bu düşüncenizi diğer belediyeler için de ifade edin lütfen. Bu konuyu gündeme getirdiğiniz için tekrar sizi kutlar, sağlık ve iyi çalışmalar dilerim."
Evet, okuyucum Ekrem Bey son derece doğru bir konuya değinmiş. Ne zamanki yerel yönetimler, kültür ve sanat etkinliklerinde ideolojiyi bir kenara bırakıp, yelpazeyi genişleterek tüm kesimlere hitap eden etkinlikleri de, etkinliklerinin içine katacaklar, o zaman o başkanlar, sadece partililerinin değil, herkesin başkanı olacaklar. Herkes onları içselleştirecek.

SEL SANAYİYİ DE VURDU

Geçtiğimiz gün yaşanan sel felaketi, etkilediği mahallelerin dışında, sanayiyi de vurdu. Özellikle bu noktada Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'nde (BOSAB) ciddi hasarlar var.
Bilindiği gibi felaket sonrası bölgede incelemelerde bulunmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'ya geldi. Bakanlar incelemeleri sırasında Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'nde (BOSAB) yaşanan su baskınından etkilenen sanayi kuruluşunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya, Gürsu Kaymakamı Mustafa Koç, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın da hazır bulunduğu heyet, bölgedeki çalışmalar hakkında BOSAB Bölge Müdürü Semih İdil'den bilgi aldı.
Bu konuda BOSAB Bölge Müdürü Semih İdil, bölgede faaliyet gösteren 120 firmadan 50'sinin yaşanan sel baskınından etkilendiğini belirterek, "Kurulduğumuz sekiz ay gibi kısa bir süre zarfı içerisinde bölgemizde yağmur suyu planlaması yapılmış ve son bir ay içerisinde kısmi çalışmalar başlatılmıştı. Başlatmış olduğumuz yatırım ve çalışmalar çok şükür ki bu olayı hafif atlatmamızı sağladı. Bu çalışmaları başlatmamış olsaydık belki de firmalarımızın tümü bu olaydan etkilenecekti. Projemiz tamamlandığında da bölgenin yağmur suyu sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak. Bölgemizde hizmet veren sanayicilerimizin destekleri ile bunu İnşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.