Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni bir buhrana doğru

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2016 01:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2016 01:34
Dünyaya bir göz attığınızda bir radikalleşme görmektesiniz. Gerek gelişmiş, gerek gelişmekte olan, gerekse az gelişmiş ülkelerde toplumdaki marjinal uçların bir dinamik kazandığı, özellikle gençler arasında kabul gördüğü ve siyasi ortamda da yükselişe geçtiğini tespit ederseniz.
Dünya süratle radikal uçları temsil eden siyasi hareketlerin iktidara aday olması, ortak olması veya iktidara gelmesi sürecini yaşıyor.
Bu yapılara göz attığınızda ise temelinde tek bakışlı bir dünya görüşünün hakimiyetini görürüz. Bu dünya görüşü ne oranda farklılık gösterirse göstersin, temelinde doğrular ve yanlışlar çok belirgindir. Bu görüşlerde bir şey ya doğru, ya yanlıştır. Ya siyah ya da beyazdır. Hiçbir biçimde grilere bu dünya görüşlerinde yer yoktur. 
Bu yapıların içinde yer alan insanların hepsinin her olayın çelişkili boyutları olabileceği gerçeğine tahammülü yoktur. Böyle bir ruh hali içindedir.
Bana göre dünyayı bekleyen en büyük tehlike budur. Ya iyisindir, ya kötü. Ya dindarsındır, ya dinsiz. İşte böyle bir ortam bırakın uzlaşmayı, konuşmayı, hatta farklı görüşü dinlemeyi bile kaldırmaz.

Suriye nereye koşuyor?

Suriye görünen o ki uluslararası hukukta modus vivendi denilen duruma doğru koşmakta. Uluslararası hukukta bu kavram  uyuşmazlık içindeki iki devletin, temeldeki anlaşmazlığın çözümünü başka bir zamana bırakarak, geçici bir durumla yetinmeleri biçimindeki anlaşma anlamına gelir.
Suriye’deki durum böyle bir duruma doğru ilerliyor. Oradaki tek farklılık gücü ele geçirmeye çalışan  devlet sayısının fazlalığı.

TSKB’den Bozbey’e ziyaret



Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, beraberindeki heyetle birlikte, Nilüfer Belediye Başkanı  Mustafa Bozbey’i ziyaret ederek Dünya Sağlık Örgütü 6. Faz çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği faaliyetleri hakkında katılımcılara sunum yapan Murat Ar, 2017 yılı çalışmaları hakkında da fikir alışverişinde bulundu. Başkan Mustafa Bozbey de “Ülkemiz ve dünyanın geleceği için alınmış olan bu kararlara herkes uymalı” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.