Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni projelerle turizm mesajı

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2018 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2018 08:03

3. Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarı başladı. Perşembe günü yapılan açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesaj damga vurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında şunları söyledi:
"Ülkemizin güzide şehirlerinden Bursa, sahip olduğu kültürel ve doğal zenginlikleri ile ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biridir. Düzenlenen etkinliklerin turizmcilerin ve vatandaşlarımızın da katılımıyla toplumumuzda turizm konusunda farkındalığın artırılmasına, halkın turizm hareketlerine katılımının sağlanmasına katkıda bulunacağına inanıyorum."
Bilindiği gibi 3. Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarı, Bursa Valiliği himayelerinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla ve turizm STK'ları ile birlikte Network Fuarcılık ve Merinos AKKM tarafından düzenleniyor.

PROTOKOL KONUŞMALARINDAN NOTLAR

3. Turizm Zirvesi ve 1. Turizm Fuarı'nın açılışında konuşan Bursa Turizm Platformu Başkanı Hasan Eker, "Daha önce düzenlediğimiz ilk iki zirvede alınan kararları teker teker hayata geçirdik. Bursa turizm istiyor. Burada bize düşen görev belediyeler, siyasiler, STK'lar ve medyanın beraberce çalışmalar yürütmesidir. Değerlerimize sahip çıkmalı, onları korumalı ve bunların tanıtımı için projeler üretmeliyiz. " diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise şunları söyledi;
"Bakanlık olarak Bursa'nın önemli bir dinamizminin olduğunu biliyoruz. Uludağ ile ilgili kronik sorunların aşılması için atılması gereken adımları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte atacağız. Uludağ'ın, Bakanlığımız otoritesinde olması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca açıkhava müzeleri, kaçak turlar gibi konular üzerinde hassasiyetle duruyoruz."
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açılış konuşmasında, "Bursa'nın gelişen yüzünün turizm olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için öncelikle nitelik artırılmalı, ardından birlik beraberlik içerisinde hareket edilmelidir. Biz Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak altyapı çalışmaları konusunda üzerimize düşen her şeyi yapma gayretindeyiz" şeklinde konuştu.
Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa'da turist sayısıyla birlikte geceleme oranının da artırılması gerektiğini belirterek, "Bursa'nın turizm kategorisini yukarı çıkaracaksak kalınan gün sayısını artırmalıyız. Bunun için de kaplıca ve sağlık turizmini bu açıdan önemsiyoruz. Ayrıca kongre ve fuar turizmini artırmak da üzerinde durduğumuz bir konu." dedi.

ZİRVE VE FUARIN KOKTEYLİ

60 firmanın katıldığı 1. Bursa Turizm Fuarı ve 3. Bursa Turizm Zirvesi başarılı geçiyor. Başkanlar zirvesi ise büyük ilgi gördü. Bugün de zirve ve fuarın yoğun etkinlikleri devam ediyor.
3. Bursa Turizm Zirvesi ve 1. Bursa Turizm Fuarı'nın kokteyli perşembe akşamı Sheraton Otel'de gerçekleşti.
Kokteyle Bursa Valisi İzzettin Küçük, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Erdem, Bursa'daki turizm ile ilgili STK'ların başkan ve yöneticileri, yabancı konuklar katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.