Hava Durumu

Yeni şeyler söylemek/yapmak

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2016 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2016 07:33
Terör belası yine yüreğimizi yaktı. Yıllardır yaptığımız gibi yine nefretle kan kustuk, lanetledik, beddualar ettik.
Yaklaşık 40 yıldır aynı şeyleri yapmaya devam ediyoruz. Şehit cenazelerinde binlerce insanımız yollara dökülüyor. Slogan ve tekbirlerle şehitlerimizi toprağa veriyoruz.
Siyasilerimiz iktidarı ve muhalefetiyle çeşitli açıklamalarda bulunuyor. Bürokratlarımız resmi rakamları açıklıyor ve olayın adli tarafı ile ilgili bilgi veriyor. Sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Analar, babalar eşler ve çocuklar bağırlarına taş basıyor. Ama terör can almaya devam ediyor.
Yıllar önce Albert Einstein(1879-1955) diyor ki; "Delilik: Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek." 
Ondan yüzyıllar önce daha Osmanlı İmparatorluğu bile yok iken o bilge insan Mevlana Celalettin Rumi (1207-1273) bakın ne diyor?

“Her gün bir yerden göçmek ne iyi,  
Her gün bir yere konmak ne güzel
Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş,
Dünle beraber gitti cancağızım
Ne kadar söz varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım”
Evet, aynı şeyleri yapmakla olmuyor, demek ki Mevlana’nın dediği gibi yeni şeyler söylemek veya yeni şeyler yapmak lazım.
Başımız sağ olsun.

Büyük ilgi vardı

BUSİAD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu ile Uludağ Üniversitesi işbirliği ile organize edilen Bursa 7. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu 800 kişiyi aşan yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 

Pazarlamada inovatif yaklaşımlar ana temalı etkinliğe iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütü mensupları, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ve üniversite öğrencileri katıldı. 

Okumanın gücü adına

Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi  ve Setbaşı Şehir Kütüphanesi bir ortak projeye imza attı.  Kütüphanenin Üftade Salonu’nda 15 günde bir düzenlenecek programda, daha önceden seçilen ve katılımcılar tarafından okunan  bir kitap üzerinde tartışılıyor.  

“Okumanın Gücü Adına, Kütüphanede Kitap Analizi” sloganıyla tanıtılan okuma etkinliğinin ilki cuma akşamı yapıldı. Programda Üstün Dökmen’in  “Küçük Şeyler” isimli kitabı tartışıldı. Kütüphane Müdürü Ayşe Hacıoğlu programın 15 gün arayla cuma akşamları 19.00-21.00 saatleri arasında devam edeceğini,  TKD Bursa Şubesi Başkanı Muhterem Çevik, 23 Aralık 2016 tarihinde, Albino Yayın Balığının Gözleri isimli kitabın,  yazarı Necmi Gürsakal’ın da konuk olacağı programda tartışılacağını açıkladı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.