Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yerli Malı Haftası

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2017 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 07:32

Ülkemizde Yerli Malı Haftası 1946 yılından beri kutlanmakta. Bu yıl da 12-18 Aralık tarihleri arasındaki hafta Yerli Malı Haftası'ydı. 2017 yılı bu hafta Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası olarak kutlandı.
Geçtiğimiz hafta TSE Baş Araştırmacısı Mustafa Karaman'dan bir mesaj geldi. Özetle şöyle diyordu:
"Bir ülkenin gelişmişlik ölçüsü ithalatıyla ters, ihracatı ile doğru orantılıdır.
İthalatın azalması ise, tüketicinin yerli ürünleri tercih ederek, ithal ürünlerden vazgeçmesi ile olacaktır. Bunun için yerli üretimin desteklenmesi, yerli ürünlerin kaliteli olması ve yabancı marka hastalığının son bulması, milli markalarımızın güçlenmesi gerekmektedir."
Kuşkusuz bu sözlerin altına bu ülkede yaşayanlar imza atar. Kaliteli ve global pazarda yer bulan milli markalar herkesin hayali ve gururudur.
Bu konuda unutulmaması gereken Milli Marka, yolcuğunun geçtiği yolun Milli Eğitim'den olduğudur. Milli Marka'yı yaratacak nitelikli insanlar ancak iyi bir eğitim sonucu ortaya çıkacak, onlar bilimsel yolculuklarında yüksek teknolojili ürünler üretecek, inovasyon yapacak ve acımasız rekabetin olduğu global pazarda Milli Markalar yaratacaklardır.
Yoksa milli, milli diye diye bu iş olmamaktadır. Gerçekten bu işe gönül koymuş, bilime inanmış, iyi yetişmiş ve iyi yetiştirmiş insanların işidir, bu.
Yine yoksa 1946'dan beri gelinen yol bellidir. Söylemleri bir kenara bırakıp, akıl ve bilimin hakim olduğu bu yolculuk için seferberlik ilan edilmelidir.
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlu olsun.

BUSİAD ebeveynler ve çocukları...

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) geleneksel etkinliklerinden biri olan Ebeveynler ve Çocukları Toplantıları'nın on birincisi, Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda Crowne Plaza Oteli Balo Salonu'nda yapıldı.
Bu özel gecede Dr. Kerem Dündar, "Yönetim Kurulundaki Beyinler" isimli harika bir sunum yaptı. Onun sunumu çok anlaşılır ve etkileyiciydi.


Dr. Kerem Dündar da aile şirketlerinde kuşaklar arası işbirliği ve bilgi aktarımının önemine işaret ederek, 2020 becerileri arasında karmaşık problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, insan yönetimi, işbirliği, duygusal zeka, muhakeme ve karar verme, hizmet odaklılık, müzakere ve bilişsel esneklik gibi konuların öne çıktığını belirtti. Dündar ayrıca personel seçiminde yeni kriterlerin bu yönde değiştiğine işaret etti.
Ebeveynler ve Çocukları buluşmasında yeni üyelere de rozet takdimi yapıldı. Hüseyin Kul, Halim Dükkancılar, Ender Kuru, Cengiz Çalışkan, Erhan Altun ve Osman Şahin rozetlerini BUSİAD Başkanı Günal Baylan ile eski başkanlar Erol Türkün ile Ali İhsan Yeşilova'dan aldı. Toplantıda ayrıca üyelikte 30 yılını dolduran Ahmet Haldun İnak'a da plaket takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.