Hava Durumu

Yeşilova Holding ve Yeşil Çevre

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2021 08:06

Çevre ile ilgili genel bağlamda tüm dünya olarak duyarsız bir yaklaşım söz konusu olsa da bazı ülkeler ve o ülkelerin özellikle bazı kuruluşları kurumsal olarak geliştirdikleri eylem planları ile çevreyi iyileştirme yönünde çaba göstermekte.

Ülkemizde de devletimiz bir biçimde hazırladığı veya hazırlamakta olduğu değişik planlarla küresel ısınmanın etkilerini ortadan kaldırmak ve yeşil çevreye ulaşma noktasında çaba gösteriyor. Bu çaba, uygulanan yöntemler ve planlar doğrudur, yanlıştır, onu bir kenara bırakıyorum.

Yıllar önce bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bir "sıfır atık" projesi başlattı. Yıllardır da bunun peşinden koşuyor. Buna sadece iktidar partisinin tüm belediyeleri uyum sağlamış olsaydı, bana göre ciddi bir yol alınırdı. Muhalefet partilerinin belediyeleri de çeşitli projeler yapıyorlar. Kuşkusuz uyum sağlayan çok sayıda belediyelerimiz de oldu.

Ama bana ne yazık ki, dile getirilen söylemler ile hayata geçirilen eylemler örtüşmüyor. Burada söylemlerdeki scaklığı ne yazık ki eylemler de hissedemiyoruz.

Kuşkusuz birçok kurum ve kuruluşta kürsel ısınma ve yeşil çevre için çalışmalar yapıyor. Kentimizde de bu konu böyle.

YEŞİLOVA VE YEŞİL ÇEVRE

Bu noktada kentimizin güçlü kuruluşlarından Yeşilova Holding de çeşitli çalışmalar sürdürüyor. Holdingin doğuş öyküsünün temeli bilindiği gibi alüminyum. Bu metal sonsuz defa geri dönüştürülebilme özelliğiyle en çevreci metal olarak biliniyor. Yeşilova Holding de alüminyuma 1975 yılından bu yana hayat veriyor.

45 yılı aşkın deneyimiyle Yeşilova Holding, operasyonel süreçlerinde ve gerçekleştirdiği sosyal çalışmalarda, en önemli şirket değeri olan 'çevreci' kavramını hayata geçiren çıktılar üreterek, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmayı hedefliyor.

Bu arada içinde bulunduğumuz Çevre Koruma Haftası nedeniyle Yeşilova Holding ve bünyesinde bulunan şirketlerin bu konuda yaptığı çalışmalara değinen Yeşilova Holding Grup İcra Kurulu Başkanı Yalçın Yeşilova, Holding'in kurulduğu günden bugüne çevre konusuna her zaman hassasiyet gösterdiklerinin altını çizdi.

Yalçın Yeşilova, çevre ile ilgili çalışmaları konusunda şunları söyledi:

"Çalışma arkadaşlarımız ile birlikte, gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına ne yapabiliriz sorusunun yanıtlarını sürekli çeşitlendiriyoruz. Örneklersek, sahil temizleme etkinlikleri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından organize edilen 11 milyon fidan dikme kampanyasına çalışanlarımızla birlikte katılım ve su tüketimine dikkat çeken bilinçlendirme çalışmaları, bunların bazıları.

Bunlara ek olarak, paydaşlarımızla yaptığımız paylaşımları fırsat olarak görüyor, Yeşilova Holding'e katkı koyanlara teşekkürlerimizi, TEMA iş birliği ile ağaçlandırma çalışmaları yaparak iletiyoruz. Ayrıca, bünyemizde arıtma tesislerimiz bulunuyor ve bu sayede proseslerimiz kaynaklı endüstriyel sıvı atıklarımızın tamamını bertaraf edebiliyoruz. Turizm sektöründeki yatırımımız Holiday Inn Bursa City Centre otelimiz ise Bursa'da bulunan Leed Sertifikalı çevre dostu ilk otel olma özelliğinde inşa edildi ve sertifika gerekliliklerine harfiyen uyarak çevre konusundaki hassasiyetimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor.

Şirket olarak, otomotiv sektöründeki yeniliklerin takipçisi olmak ve çevreye olan etkimizi minimalize etmek amacıyla araç filomuzu hibrid araçlarla yeniledik. Böylece, bir önceki araçlarımıza kıyasla karbon emisyonumuzu azaltarak çevremize karşı sorumluluğumuzu bir kez daha yerine getirmeyi hedefliyoruz.

Çevreye olan duyarlı yaklaşımımız kapsamında, kaynak sarfiyatımızı azaltabilmek için sistemlerimizin dijitalleşmesinin önemli olduğunu fark ettik ve bu tarz platformlara yatırım yaparak hem kağıt sarfiyatını azalttık hem de süreçlerimizi hızlandırdık.

Çevre konusundaki çalışmalarımıza verebileceğim bir başka örnek ise; Yeşilova Holding'e başvuruda bulunan aday çalışanlarımıza tohum topu hediye ediyor, böylece bizi çevreci yönümüzle hatırlamalarını arzu ediyoruz''

SON SÖZ

Yeşilova Holding de kentimizdeki çevreye duyarlılık gösteren kuruluşlarımızdan. Dileğim tüm şirketlerimizin bu formata dönüşmesi. Bunu şeklen değil, içselleştirerek yapar hale gelmesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.