Hava Durumu

Yeşilova'nın gururu

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2021 08:02

Avrupa Alüminyum Birliği (EAA), Avrupa'daki alüminyum endüstrisini temsil eden önemli bir kuruluştur. Birlik, 1981 yılında kuruldu ve üyeleri arasında Avrupa'nın başlıca alüminyum üreticileri, 18 Avrupa ülkesinin haddelenmiş ve ekstrüzyon alüminyum imalatçıları ve bu ülkelerin ulusal birlikleri, Avrupa Alüminyum Geri Dönüşüm Sanayi Teşkilatı (OEA) ve Avrupa Alüminyum Folyo Birliği (EAFA) yer alır.

Ülkemizde ise Türkiye Aluminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD) 11.05.1989 tarihinde kuruldu. TALSAD, amacını şöyle ifade eder:

"TALSAD, Türkiye alüminyum sektörünün en güçlü temsilcisi olarak alüminyum pazarının sağlıklı büyümesi ve gelişmesi, yeni ve ileri teknoloji uygulamaların yaygınlaşması, çevre, insan sağlığı ve kalite alanında iyi uygulamalarının çoğaltılması ve sürdürülebilirliğin sağlanması, sektörel bilgi, farkındalık ve veri kalitesinin geliştirilmesi, Türk alüminyum sektörünün dünya ve bölge pazarlarındaki payının artması için çalışır."

YEŞİLOVA HOLDİNG, EAA ÜYESİ OLDU

Yeşilova Holding 1975 yılından bu yana alüminyuma hayat veriyor. Yeşilova Holding, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği'nin (TALSAD) Avrupa Birliği içerisindeki üst kuruluşu olarak kabul edilen Avrupa Alüminyum Birliği'ne (EAA) kabul edildi.

Birlik, ulusal birlik ve kuruluşların dışında şirketler bazında da üyeler alıyor. Ülkemizden bu birlik bünyesindeki üçüncü şirket Yeşilova Holding oldu.

Yeşilova Holding, Avrupa alüminyum sektörünün önemli kuruluşlarının arasında yer aldığı Avrupa Alüminyum Birliği'ne ekstrüzyon(Ekstrüzyon, enine kesitsel bir profil nesneleri oluşturmak için kullanılan bir süreçtir.) alanında 3. Türk firma, bütün alanlarda ise 4. Türk firma olarak kabul edildi.

YALÇIN YEŞİLOVA NE DEDİ?

Avrupa'daki alüminyum endüstrisini temsil eden ve Türkiye'de sektörün önde gelen birkaç kuruluşunu üyesi kabul eden Avrupa Alüminyum Birliği'ne direkt üyeliğin, Yeşilova adına prestijli bir durum olduğunun altını çizen Yeşilova Holding Grup İcra Kurulu Başkanı Yalçın Yeşilova, başarılı iş proseslerinin, vizyoner AR-GE projeleri sayesinde sürekli iyileşme sağlayacağını ve böylece alüminyum sektörüne katkılarının durmaksızın gelişeceğini aktardı.

Yalçın Yeşilova "Bundan sonrası için birlikteki aktif çalışmalara dahil olup katkı sağlayarak organizasyondaki Türk sanayici kimliğini en iyi şekilde temsil etmeli, güçlendirmeli, sayımızın artması için heveslendirici olmalıyız. Alüminyum yolculuğumuzda bizlere eşlik eden tüm Yeşilova Holding Ailesi'ne, bizi tercih eden markalara, paydaşlarımıza, çözüm ortaklarımıza katkıları için ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeşilova Holding'i kutluyorum.

OTOMOTİVE İLK ADIM YAZ KAMPINDAYDIı

Yaklaşık 50 bin lise ve üniversite öğrencisi, otomotiv endüstrisine ilk adımı "Otomotiv Yaz Kampı" ile attı.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) iş birliğinde düzenlenen ve her oturumun onbinlerce öğrenci tarafından izlendiği Otomotiv Yaz Kampı, iki hafta boyunca öğrencilere zengin bir içerik sundu.

Çarşamba günü sona eren Otomotiv Yaz Kampı'nın açılışı, OSD Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'un katılımıyla online düzenlenmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.