Hava Durumu

Yeşim, Jade Tekstil ve Selim Şankaya

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2021 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2021 08:08

Yeşim fabrikaları Şankaya Ailesi'nin sahibi olduğu kuruluşlar.1983 yılında kurulan ve 14 bine yakın çalışanı ile yoluna devam eden Yeşim Grup, merkezi Bursa olmak üzere Ağrı ve Mısır'daki tesisleri ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Mısır'da Yeşim, Jade Tekstil olarak faaliyet göstermekte. Ayrıca firma Mısır'daki sosyo ekonomik yaşama da destek veriyor.

Bu noktada Jade Tekstil, Mısır hükümeti tarafından "Zarif Yaşam Girişimi (Hayat Kareema)" adıyla hayata geçirilen ve Mısır'daki kırsal alanların kalkınmasını amaçlayan özel programın bir parçası oldu.

Yeşim'in CO CEO'su Selim Şankaya bu konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Mısır Hükümet yetkililerinden bir plaket aldı. Şankaya konu ile ilgili şunları söylüyor:

"Önümüzdeki dönemde Mısır Hükümeti'nin bu kapsamda gerçekleştireceği yeni projelerde de görev almaya devam edeceğiz."

Burada görüldüğü gibi Yeşim Tekstilin ( Jade Textile) başarısını sadece rakamlar üzerinden değil, sürdürülebilirlik, çevreye katkı ve sosyal hayata katkı ile birleştirerek bir bütünsel anlayış içinde hayata geçirmesi kutlanmaya değer.

Rahmetli Şükrü Şankaya'dan kalan ve Yeşim'in iş anlayışının temelini oluşturan "Önce İnsan" felsefesi görüldüğü gibi üçüncü kuşakta da devam ediyor.

Sevgili Selim Şankaya'yı kutluyorum.

ÇAĞI YAKALAMAK VE ALTIN ÇAĞ

Avrupa'nın karanlık çağ diye adlandırdığı, Orta Çağ'da Türk ve İslam dünyasının bilime katkıları yadsınamaz. O dönem bilim dünyasına katkılar, Orta Çağ sonrası Avrupa'nın Reform ve Rönesansına da önemli katkılar sağladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) destekleriyle Ehli Sanat Sinema ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen '8. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

Bu yıl sağlık çalışanlarına ithaf edilen festivalde, altın çağın hekimleri başlığında İbni Sina, El Biruni, İbni Cessar, Er Razi, El Zehravi, İbni Bacce ve İbni Nefis'in hayat hikayeleri beyaz perdeye taşındı.

BTSO 'da gerçekleştirilen ödül törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bursa Valisi Yakup Canbolat, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer ve diğer yetkililer katıldı.

Bakan Yardımcısı Demircan yaptığı açılış konuşmasında, bakanlık olarak manevi önderlerin gelecek nesillerce de tanınması ve bu kutlu mirasın yaşatılması adına gösterilen çabanın bir parçası olmaktan daima büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyerek, BTSO yetkililerini kutladı.

SON SÖZ

Bazı şeyler, insanı üzüyor. Elbetteki geçmiş İslam dünyası ve Türk dünyasının değerlerini anımsamak önemli ve değerlidir. Onları gelecek kuşaklara aktarmak ve anlatmak da değerlidir. Bilim dünyasına Altın Çağımızda kattığımız değerler de önemlidir.

Ama sadece geçmişle yaşamak, afyonla sakinleşmeye benzer. Bugünü ve mevcut durumunuzu göremez, geçmişten ders çıkartamazsınız.

Köklerimiz matbaa ile bulunuşunun 250. yılında tanıştı. Sanayi devrimi ile de oluşunun yaklaşık 150. yılında tanıştı.

Burada önemli olan Allah'ın verdiği aklı kullanmaktır. Kader denilen olgu, o akılla yapılan seçimler sonucu varılan yerdir. Akıldan uzaklaşıp, dogmaya yöneldiğiniz her alanda olup, biteni ıskalayıp, zamanı kaçırırsınız. Bilimden uzaklaşırsınız.

"Allah akıl versin" diye bir deyişimiz vardır. Orada anlatılmak istenen "Allah'ın verdiği aklı kullan"dır.

Altın çağımızı anımsayacağız, gururlanacağız ama bugünü ıskalamayacağız. Çünkü makas kapanamayacak bir biçimde günümüzde hızlı açılmakta. Ya ona uyum sağlayacaksınız oradaki aktörlerden biri olma için çabalayacaksınız ya da şikayet etmek ve mazeret bulmaktan vazgeçeceksiniz.

Tercih sizin. Aklınızı kullanın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.