Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YKKED'nin Bursa Aydınlanma Buluşması

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2019 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2019 08:44

Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği(YKKED), 2001 yılı aralık ayında "Cumhuriyetimizin en önemli eğitim projesi olan Köy Enstitüsü çıkışlılarının, kurucularının, çalışanlarının yakınları olarak yan yana gelip bu aydınlanma projesi kültürünü, anlayışını gelecek kuşaklara taşımak amacıyla" kuruldu. Şu anda 20 şubesi olan derneğin çeşitli illerde de temsilcilikleri bulunuyor.
Kentimizde ise YKKED Bursa Şube Başkanlığı'nı Jülide Akköprü yapıyor.

Bu organizasyon 3 yıldır Aydınlanma Buluşmaları düzenliyor. Bu buluşmaların biri de Bursa'da gerçekleşecek. Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği(YKKED), Nilüfer Belediyesi ile birlikte 4-6 Ekim tarihleri arasında Bursa Aydınlanma Buluşması, Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesinde yapılacak. Çok sayıda şubenin ve Balçova, Çiğli ile Karşıyaka belediye başkanlarının da bu etkinliğe katılması bekleniyor.
YKKED Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü, etkinliğe büyük ilgi gösterildiğini belirterek, katkı koyan ve katılan herkese teşekkür etti.

PROGRAMDA NELER VAR?

Cuma günü çeşitli şubelerin gelişi ve onlar için düzenlenen kültür turları ile geçecek. Etkinlik 5 Ekim Cumartesi günü Köy Enstitüleri Fotoğraf Sergisi ve kitap imzalama etkinliği ile başlayacak olan buluşmanın açılışında YKKED Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü, YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem birer konuşma yapacak.

Konuşmaların ardından Şef Prof.Dr. Ayfer Kocabaş ve Dilek Görgün yönetiminde çeşitli şubelerde oluşturulan mandolin topluluklarının bir araya gelerek oluşturduğu YKKED Mandolin Orkestrası bir konser verecek. Daha sonrada panellere geçilecek. İlk panelde Aydınlanma, Köy Enstitüleri ve Eğitimin Güncel Sorunları, konulu oturumu Prof.Dr. Ethem Duygulu yönetiyor. Panelistler ise Prof.Dr. Yakup Kepenek, Prof.Dr. Binnur Yeşilyaprak, Dr.Ceyhun İrgil.
Öğleden sonraki oturumda ise Köy Enstitüleri ve Yerel Yönetimler konusu, Dr.Semiha Günal yönlendiriciliğinde Mustafa Bozbey, M.Ali Çalkaya ve Prof.Dr. Adil Türkoğlu tarafından tartışılacak.
Daha sonra da YKKED Danışma Kurulu toplantısı yapılacak. Aynı gün Misi Köyü gezisi ve akşam da gala yemeği var.
Pazar günü sabahı kahvaltı sonrası Mudanya'ya bir kültür gezisi yapılacak. Ardından da etkinlik sonlanacak.
Kolaylıklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.