Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yolların kralı değil, kuralı var

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2017 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2017 07:13

Başbakan Binali Yıldırım referandum süreci ile ilgili mitinglerine yoğun biçimde devam ediyor. Dün Yıldırım, Yalova programının ardından eşi Semiha Yıldırım ile birlikte Bursa'ya geldi. Bursa'da ilk durağı,İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Orhangazi-Gemlik bölümünün açılışının yapılacağı tören alanı oldu.
Törenin açılış konuşmasını Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan yaptı.
Başbakan Binali Yıldırım açılış töreninde yaptığı kısa konuşmada özetle şunları söyledi:
"433 kilometrelik otoyolun Orhangazi-Gemlik kısmını açıyoruz. Bugün açtığımız bu 25. kilometrelik yol yolun tamamına bedel. En zor kısım buydu. Burada iki tane tünel var adına da Selçukgazi Tüneli dedik. Bu yolun her tarafı sanat. Çok konforlu ve üç şeritli yol, Yollar kaymak gibi diye gaza basmak yok. Kurallara uyacaksınız. Yolların kralı değil yolların kuralı var.
Şimdi biz bu eserleri yapıyoruz ya, Batı'dakilerin ayarı bozuluyor, daha da bozulacak. Güneş Doğu'dan doğuyor, Batı'dan hayır gelmez"
Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını tamamladıktan sonra İstanbul-İzmir Otoyolu'nun Orhangazi-Gemlik bölümünün açılışını yaptı.
Daha sora AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Bursa'da Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitinge geçti.

Gökdere mitingi

Gökdere mitinginin başında AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun halka hitap etti. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe halka seslendi.

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının öncesinde onunla birlikte Bursa'ya gelen bakan ve milletvekilleri ile eski milletvekilleri takdim edildi. Mitingde ilk konuşmayı İçişleri eski Bakanı Efkan Ala yaptı. Onu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik izledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 'nun ardından Başbakan Binali Yıldırım kürsüye geldi.

Ecdadın başkenti Sultan Orhan'ın kenti Bursa diye konuşmasına başlayan Başbakan Yıldırım konuşmasında önce tek tek ilçelerimizi selamladı.

Sonrasında da Necip Fazıl Kısakürek'in Aç Kapıyı şiirini okudu:

"Aç kapıyı haber var,
Ötenin ötesinden.
Dudaklarda şarkılar,
Kurtuluş bestesinden.

Biz geldik, bilen bilsin.
Gönül gönül girilsin.
İnsanlar devşirilsin,
Sonsuzluk destesinden."

Ardından Bursa'dan "evet" çıkacağına emin olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.