Hava Durumu

Yuvarlak masa artık ilçelerde!

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2022 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2022 08:19

Bir hafta önce Ankara’da uzun süredir konuşulan bir toplantı gerçekleşti. 6 muhalefet partisinin genel başkanları yuvarlak bir masada bir araya geldi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Ahlatlıbel’deki Çankaya Belediyesi Tesisleri’nde buluştu.
Bundan sonra da çeşitli illerde muhalefet partileri bir araya gelmeye başladı. Bursa’da ise bu birliktelik daha önceden sağlanmış ve partilerin il başkanları her ay bir araya geliyordu. Bursa’daki son buluşmaları da genel başkanların toplantısından önce olmuştu. Önümüzdeki günlerde yeni buluşma gerçekleşecek.
Hal böyle iken Bursa’da bir ilk daha gerçekleşti.  6 muhalefet partisinin Bursa’da ilk kez ilçe başkanları bir araya geldi. Ve ortak açıklama yaptı.
Bu bir araya gelme Mudanya’da gerçekleşti. Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Hüseyin Hatipoğlu, Saadet Partisi Mudanya İlçe Başkanı Saim Sakin Güven, Demokrasi ve Atılım Partisi Mudanya İlçe Başkanı Dilek Durak, Gelecek Partisi Mudanya İlçe Başkanı Neşe Türeyengil, Demokrat Parti Mudanya İlçe Temsilcisi Yusuf Öz bir araya gelip, ortak bir açıklama yaptılar. Bu açıklamaya Kent Konseyi Mudanya Başkanı İbrahim Özyurtlu da katıldı.
Mudanya İlçe Siyasi Parti Başkanları özetle ‘’Yeter Artık Geçinemiyoruz, Zamlar Geri Alınsın!’’ mesajı verdi.

NE DEDİLER?

Ortak açıklamada 6 muhalefet partisinin Mudanya ilçe başkanları özetle şöyle dedi:
“Kamu özel sektör işbirliği kapsamında, yap işlet devret modeli ile yaptırılan yollar, köprüler, tüneller, şehir hastaneleri, hava limanları, yapımcı şirketlerle imzalamış olduğu anlaşmaya göre, geri ödemelerin dolar cinsinden hazine garantili olması, 84 milyon vatandaşımızı, yıllarca sürecek hatta doğmamış olan bebeklerimizi bile borç yükümlülüğü altına sokmuştur.
Bir zamanlar tarım alanında ithalat yapmadan kendi kendine yeten bir ülke iken, şimdi saman bile ithal eder olduk. 12 milyon işsizimiz, açlık sınırı altında yaşayan insanlarımız her geçen gün artarken, bir emekli en az 4 kişiye bakmak zorunda kalmışken, küçük esnaf kepenk kapatmışken, düğünde dernekte çeyrek altın yerine gram altın bile takamayan vatandaşın yastık altındaki altınlarına göz dikilmiş bir ekonomi modelinde, zamlardan kurtulmak pek de mümkün görünmüyor. 
Ücret ve maaşlarda taban ve tavan arasındaki uçurum, asgari ücret ile ödenmekte olan emekli maaşları arasındaki adaletsizlik, haksız vergi, faiz ve zamlar ile serbest ekonomi politikaları istikrarsızlığın başlıca sebepleri arasındadır. Üretmeden tüketmek, tasarrufu özendirmemek hangi akıl ve mantığa hizmet etmektedir. Yolsuzluk söylentilerinin ayyuka çıkması güven ve itikadı ortadan kaldırmaktadır. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bol keseden atılan vaatler halkımızın aldatılmasına, felaketlerin alevlenmesine sebep olmaktadır. Yüksek     enflasyon sonucunda maalesef paramız pul olmuştur. ”
Görüldüğü gibi Yuvarlak Masa artık ilçelere inmeye başladı. Bakalım bu yuvarlak masalardan neler çıkacak?

*****

BAL GÖÇ’TE YENİLİK VE DEĞİŞİM ADAYI

Yılların Bal Göç’ü 3 adaylı genel kurula hazırlanıyor. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkan Adayı Doç. Dr. Kader Özlem, BAL-GÖÇ lokalinde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile adaylığını resmen açıkladı.
BAL-GÖÇ Başkan Adayı Doç. Dr. Kader Özlem, “Yenilik ve Değişim Hareketi olarak bizler, masa başlarında veya kapalı kapılar ardında kurulmuş bir oluşum olmayıp taban hareketinin bizzat kendisiyiz. Bizleri aday olmaya sevk eden üyelerimizin, hemşerilerimizin teşviki olmuştur.” dedi. 
Özlem, hedeflerini “Yıpranmamış ve tertemiz yüzlerle, yeni bir vizyonla, gücünü geçmişinden alan, siyaset üstü, kapsayıcı, gençleşen, proje üreten ve çağın gereklerine uygun bir BAL-GÖÇ’ü inşa edeceğiz.” sözleriyle özetledi. 
 BAL-GÖÇ’te Genel Kurulun 13 Mart 2022 Pazar günü gerçekleştirileceğini hatırlatan Özlem, Aralık 2020’de yapılması gereken Genel Kurulun koronavirüs salgını nedeniyle 2021’in son çeyreğine ertelendiğini ve daha sonra da Yönetim Kurulu kararı ile 13 Mart 2022’de yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.
Kader Özlem’e başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.