Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zoru başardık destek sürecek

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 08:04

Bursa'nın dün konuğu vardı. Ülke ekonomimizin en kritik ve önemli ismi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün Bursa'da yoğun bir programa katıldı.
İstanbul'dan Bursa'ya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Başbakan eski Yardımcısı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile partililer tarafından karşılandı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ilk durağı Bursa ekonomisinin kalbi BTSO oldu. Burada BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulunca karşılanan Albayrak önemli mesajlar verdiği bir konuşma yaptı.
Albayrak'ın konuşması öncesi BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa ekonomisi, BTSO'nun ülke ekonomisine katkıları konularında bakana bir brifing verdi.

Daha sonra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir konuşma yaptı. Toplantıya katılanlar arasında Bursa'nın yeni valisi Yakup Canbolat, Bursa BŞBB Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Başbakan eski Yardımcısı Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin vardı.
Bu arada Berat Albayrak'ın konuşmasının ardından BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın moderatörlüğünde soru-cevap bölümüne geçildi.
Bursa iş dünyası kafasındaki soruları ekonominin önemli ismi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a sordu ve cevaplarını aldı.
Berat Albayrak, BTSO'dan sonra BOSB'deki Ermeksan fabrikasını ziyaret etti. Ardından AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Berat Albayrak, orada partili yöneticilerle buluştu. Daha sonra Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı ve Vergi Denetleme Kurulu Başkanlığı'nı ziyaret etti ve Bursa'dan ayrılarak İstanbul'a geçti.
Bu arada programında olan Uludağ Üniversitesi'ndeki saat 15.30'da Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde, Rektörlük Konferanslar Dizisi kapsamında yapacağı "Gençlerle Ekonomiye Dair Güncel Konular" konulu konferans, yoğun programından dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

BAKAN ALBAYRAK NELER DEDİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Bursa'da önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, özetle şunları söyledi:
"Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Türkiye bir yandan yapısal dönüşümlerini hayata geçirecek diğer yandan dünyanın en önemli ekonomilerinden biri olmaya adımlar atmaya devam edecek. Eylül ayında enflasyonda görülen anomalitede birçok sektörün dolar kurunu 8.5 liradan fiyatlaması etkili oldu. Fakat o dönem geçecek.
Devlet olarak biz bir dizi ÖTV ve KDV indirimi ile alakalı da adımlar açıkladık. Yüzde 1,9 olan bütçe açığı milli gelir oranı hedefimizden hiçbir sapma olmadı. Kolay olanı herkes yapar, makbul olan biz millet olarak hep zoru başardık. Bu indirim ve destekler neticesinde değerdeki iyileşmeler devam edecek. Toplumsal olarak akaryakıt, enerji maliyetlerinin birçoğunu tuttuk ve çok düşük seviyelerde kalmasını sağladık.
Hem bütçe disiplinini gözettik, hem de enflasyon baskısını azalttık hem de toplumumuzu vatandaşlarımızı koruduk. Yapısal reformlarla alakalı adımlar atmaya başladık. Özellikle gıda maliyetleri konusunda. Uzun bir süre sonra toplanan gıda komitesi üç bakanlık olarak adımlar atmaya başladık."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.