Hava Durumu

24 takım olursa hiç şaşırmayalım

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2020 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2020 08:35

Futboldaki pozitif vaka sayıları rekor seviyeye ulaştı. Fransa'da liglere 1 ay erteleme gündeme gelirken, bizde de hükmen yenilgi kararı çıkacak gibi görülüyor.
TFF'NİN Süper Lig'de ikinci yarıda uygulamaya koymayı düşündüğü hükmen yenilgi olayının yeni gelişmelere de neden olacağı artık gün gibi ortada.
Süper Lig'de A Takım listesindeki oyuncu sayısı Kovid-19 nedeni ile 14'ün altına inerse maça çıkamayan hükmen mağlup sayılacak.
Bu bana geçen sezon sonunda bizlerin de taraf olduğu "Süper Lig 24 takım olmalı" tartışmasını bir kez daha hatırlattı. Bilindiği gibi TFF pandemi sürecinden kulüplerin mağdur olduğunu öne sürüp, saçma sapan bir karar ile küme düşmeyi kaldırmış, lig de 21 takım olmuştu. Bugün ise pandemi süreci daha da kötüleşerek devam ediyor. Bu şartlarda pozitif vakalar nedeni ile maça çıkamamak, hükmen mağlubiyet almak da yeni mağduriyetler yaratmayacak mı?
Lig sonunda küme düşen takımlar aynen geçen sezon olduğu gibi bu defa daha ağır mağduriyetleri öne sürüp küme düşmenin yine kaldırılmasını istemeyecek mi?
Bal gibi isteyecekler.
Çünkü TFF o kapıyı açtı bir kere. O zaman gelsin 24 takımlı, 2 gruplu Süper Lig.
Ayrıca bu hükmen yenilgi olayının yaratacağı ikinci bir karmaşa daha var:
Averaj durumu.
Şampiyonluğu veya kümede kalmayı belirleyecek averaj hesaplarında hükmen mağlubiyetlerin getireceği avantaj veya mağduriyetler yeni haksızlıkları da ortaya çıkarmayacak mı?
"İşi çarşafa dolaştırdı" denir ya.
Bakalım bu defa TFF başını kuma sokup yine ne cevherler ortaya sunacak.
"Yanlış yapmak bizim işimizdir" tabelası TFF'nin kapısından pek ineceğe benzemiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.