Hava Durumu

Aferin çok iyi iş(!) başardınız

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2013 09:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2013 09:09

Antalya’yı yendik diye seviniyoruz ama,     tarihi bir fırsatı tarihi bir rezaletle kaçırdığımızın hâlâ farkında değiliz.
Türkiye’de kendi kendimize çalıp oynuyoruz.
Ya Avrupa?
Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı UEFA cezalandırdı. Bursaspor’un ise onlar gibi bir sorunu yok ama, o da kendi kendini cezalandırdı. 2013-14 sezonu Avrupa macera-sının özeti bu.
Halbuki, UEFA Avrupa Ligi’nde     gruplara kalma fırsatı, ilk defa bu kadar rahat bir şekilde avucumuzun içine kadar geldi. Çünkü  Avrupa Ligi’nde dikkat ederseniz, Çömlekspor gibi takımlar genelde play off ve gruplara kaldı.
Uzun yıllar görülmemiş bir denk gelme bu.
Trabzonspor’a bakın. Avrupa futbolunda esamesi bile okunmayan bir takımı eleyip, neredeyse terlemeden gruplara çıktı.
Bir de bizim kulvarımızdan çıkan FC Sheriff’e bakın.
Avrupa futbolunda en kolay lokma olarak kabul edilen ülkelerinden biri olan Moldova’nın mütevazı bir takımı. UEFA Kulüp Katsayısı sıralamasında 11 bin 533 puan ile 143. sırada. Takım değeri 8 milyon 900 bin euro.
FC Sheriff’in elediği Vojvodina ise UEFA Kulüp Katsayısı sıralamasında 5 bin 425 puan ile 232.sırada. Takım değeri ise 14 milyon 350 bin euro.
Gelelim Bursaspor’a.
Avrupa sıralamasında bu 2 takımdan daha üst sıralarda ama, bırakalım bunları sadece takım değeri 57 milyon 325 bin euro. Bir de seyirci gücünü ortaya koyarsak, Bursaspor’un Vojvodina-FC Sheriff karmasına bile 5 gol atması lazım.
Ancak  Bursaspor bugün, Mudanya sahillerinde ayaklarını çırpıyor, FC Sheriff ise Avrupa Ligi K grubunda.
Güler misin, ağlar mısın.
Onun için Vojvodina maçı öncesi gerek Avusturya’da gerekse Bursa’da takım içinde tarihi bir rezalete yol açanları, işini değil de birbirinin açığını kollayanları bir kez daha kutlamak(!) gerek.
Aferin, çok iyi iş(!) başardınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.