Hava Durumu

Alsancak,Bursaspor için ilk puan demek

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2015 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 07:11
İzmir Alsancak Stadı yıkılıyor. Bizim dışımızda bir olay ama, "Alsancak" demek Bursaspor için "İlk yenilgi-ilk kavga-ilk puan" demektir. Onun için Alsancak Stadı'nın bir başka özelliği vardır bizde. Yeşil-Beyazlı kramponlar ilk orada ayak basmıştır Lig'e.
1963 yılında kurulan Bursaspor, 2.Lig'de ilk maçını 21 Eylül 1963'te İzmir Demirspor ile Alsancak'ta oynamış ve 1-0 kaybetmiştir. Taraftarlar arasındaki kavga da Lig'in ilk sürtüşmesi olmuştur.
O yıllarda maçlar cumartesi-pazar üst üste oynandığından Bursaspor 22 Eylül 1963'te yine aynı yerde İzmir Ülküspor ile karşılaşmış, bu defa rakibi ile 0-0 berabere kalmıştır.
Yani Bursaspor tarihinin ilk puanını Alsancak'tan çıkarmıştır.
1929 yılında kapalı ve açık tribünleri ile birlikte Türk futbolunun hizmetine giren Alsancak Stadı'na,"Depreme dayanıksız" raporu çıkınca geçen hafta yıkılmaya başlandı. Beton ve demirlerin adeta çürüdüğü stadın neredeyse elle bile yıkımının sürdürülebileceği ifade edilirken, geçen sezon buraya maç verilmemesinin de en sağlıklı karar olduğu ortaya çıktı.

SÜPER'İN İLK RENGİ YEŞİL

Almanya Süper Kupası'nı Wolfsburg kazandı.
Yeşil-Beyazlılar güçlü rakibi Bayern Münih'i penaltılarla 5-4 yenerek kupayı müzesine götürdü. Bayern favori idi ama, bu defa kazanamadı.
Şimdi sıra Türkiye'de.
Bir başka Yeşil-Beyaz, bir başka favoriyi niye deviremesin? 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.