Hava Durumu

Altıntop'tan 'doğrudur' raporu

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2022 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2022 08:22

Türk futbolu için önemli bir gelişme. TFF'den ilk defa gerçeklere değinen bir açıklama çıktı. 

Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim kurulu Üyesi Hamit Altıntop, liglerde yaşanan sistemsizliğe, düzen bozukluğuna adeta resmi bir 'doğrudur' raporu verdi. Ulusal medyanın pek işine gelmediği için üzerinde fazla durmadığı açıklamanın en önemli bölümü şuydu:

"Süper Lig'de oynanan futbolun kalitesi çok düşük. Teknik, taktik ve tempo olarak çok düşük. Hiçbir şekilde dinamik oyun yok. Planlanmış ve her seferinde aynı şemayı gördüğümüz bir oyun yok. Bunları hiçbir şekilde göremiyoruz."

Kulüp yöneticilerine ve teknik direktörlere de "Siz bu işi yapamıyorsunuz, milleti kandırıyorsunuz" demekti bu.

Yapılandırılmaya girilmesine rağmen hâlâ transferlere milyonlarca Euro harcayan ve kulüpleri borçlandırmaya devam eden başkanlara "Artık hesap vermelisiniz" demekti bu. Hamit Altıntop'un açıklamalarında bir bölüm daha var ki o da çok dikkat çekici:

"Mustafa Denizli, Şenol Güneş ve Fatih Terim'e teşekkür etmek istiyorum. Emekli olduklarını söylemek istemiyorum ama değişim ve motivasyon her zaman şarttır. Genç hocalarımızın da fark yarattığına inanıyorum. En önemlisi artık bilgi toplu-yorlar." Emekli ve değişim kelimelerinin yan yana getirilmesi bile oynanan rezalet futbolun da bir hesabı olması gerektiğini ortaya koyuyor. Çünkü bu kadar bozuk bir imalata devamlı borçlanarak milyonlarca Euro ödeyen bir tek Türk futbolu kaldı bu dünya üzerinde. 

Bir TFF yöneticisinin de aralanmasına yardım ettiği bu kapıdan dileriz TBMM de girer de bir an önce çıkarırlar kulüpler yasasını.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.