Hava Durumu

Arda, önemli bir ders vermiştir

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2018 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2018 08:20

"Süper Lig'deki ilk maçıma, bir Süper Lig maçı gibi değil de, A takımla B takım maçı gibi çıktım. Gözümde büyütmedim"
Bu sözler, Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sonu "Fenerbahçe ve Kadıköy" ile ilk defa tanışan hakemimiz Arda Kardeşler'e ait.
2 yıl önce söylediği bu sözleri, Fenerbahçe-Akhisar maçında gösterdiği başarılı yönetim ve dik duruş ile bir daha kanıtladı.
Bursalı bir hakem olarak, bir daha gurur kaynağımız oldu.
Birçok hakemin Kadıköy'de Fenerbahçe'ye rüzgar olmak için adeta özel çabalar sarf ettiği, olmadık penaltılar ve goller verdiği bir Lig gerçeği iken, bizim Arda hiç boyun eğmedi, ev sahibine yaranmaya kalkmadı, sadece gördüğüne ve inandığına çaldı.
Lopes'in Fernandao'yu arkadan ittiği pozisyon, Fenerbahçe kıyak peşinde koşan hakemler için bulunulmaz bir fırsattı. Onlar, Fernandao daha yere inmeden basarlardı penaltıyı.
Ancak bizim Arda, ayağına gelen böyle bir fırsatı eliyle ve düdüğüyle itiverdi.
Onun için , "Helal olsun böyle dik duruşa" diyoruz. Bu tam anlamı ile karakteristik bir özelliktir. Yetişmekte olan yeni nesil hakemler için örnek bir harekettir.
Süper Lig'de, Fernandao ve Burak Yılmaz, her harekette kendini yere bırakmakla ün saldıklarından, Arda Kardeşler buna resmen, "Yeter artık" demiştir. Fernandao da bu pozisyonda haklı olsa bile, "Yalancı çoban" misali daha öncekilerin kurbanı olmuştur.
30 yaşındaki Arda, Süper Lig'de gerçekten önemli bir ders vermiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.